Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Głośna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,wiem,ze wiele osob ma watpliwosci co silnika ale...

Chodzi bardzo glosno.po dolaniu oleju troche ciszej,czy mozna zmienic olej mineralny na półsyntetyk?czemu bierze olej litr na 5000 km?

Nazywaj poprawnie tematy i umieszczaj je w odpowiednich działach. / Flyer

Opublikowano

Sorki że odgrzebuje stary temat, ale myślę że innym sie przyda.

po dolaniu oleju troche ciszej,czy mozna zmienic olej mineralny na półsyntetyk?

Stary, te silniki nigdy nie powinny chodzić na oleju mineralnym. Minerał jest tani i to jest jedyna jego zaleta. Nie ma co się dziwić że silnik chodzi głośno jeśli jest na minerale. Wcześniej miałem Audi 80 1,6TD i po kupnie też był tam minerał. Po zamianie na półsyntetyk nie to auto. Chodziło o wiele ciszej. W A4 nie wiem co miała zalane ale podejrzewam że koleś który ją sprowadził zalał minerał. W sobotę zmieniałem olej na półsyntetyk Volvalina. I znów wiedzę różnicę w pracy - o wiele ciszej.

Opublikowano

Sorki że odgrzebuje stary temat, ale myślę że innym sie przyda.

po dolaniu oleju troche ciszej,czy mozna zmienic olej mineralny na półsyntetyk?

Stary, te silniki nigdy nie powinny chodzić na oleju mineralnym. Minerał jest tani i to jest jedyna jego zaleta. Nie ma co się dziwić że silnik chodzi głośno jeśli jest na minerale. Wcześniej miałem Audi 80 1,6TD i po kupnie też był tam minerał. Po zamianie na półsyntetyk nie to auto. Chodziło o wiele ciszej. W A4 nie wiem co miała zalane ale podejrzewam że koleś który ją sprowadził zalał minerał. W sobotę zmieniałem olej na półsyntetyk Volvalina. I znów wiedzę różnicę w pracy - o wiele ciszej.

ja też miałem głoś :good:ny motor zalałem Mobilem i spokój