Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tryb awaryjny i niebieski dym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, wiem, że było takich multum ale w żadnym z nich nie wyczytałem tego co trapi u mnie AFN'a. Auto kompletnie nie ma mocy, nie osiąga nawet 100km/h mimo gazu w podłodze, do tego dźwięk jak odrzutowiec - myślę, że turbina bo nie dość, że świszczy to i pali olej bo kłęby niebieskiego dymu lecą z wydechu. Tutaj moje pytanie, co teraz zrobić i które logi porobić? z tym, że nie osiągne 4,5k obrotów bo po prostu jej mocy brakuje. Jakieś pomysły macie? bo stało się to po prostu, odstawiłem auto wczoraj i dzisiaj rano nichuchu nie chce jechać.

Opublikowano

Bardzo ci kopci? Mysle ze raczej turbina sie skończyła..

Opublikowano
  • Autor

jak wdepne na dwójce to jak wcześniej przez 0,5sec mała kłębka dosłownie minimalnie coś przykopciło i chwilka mijała i było 4,5k rpm tak teraz jak wdepne to leci obłok niebieskiego dymu aż auta za mna zjeżdżają na bok :decayed: no i przy 3k rpm się kończy + odrzutowiec :(

Dodam tylko, że na luzie odrzutowca brak jak chmury dymu, jak wdepne to przykopci lekko i jak przytrzymam na obrotach to nic nie leci. Nie mam pojęcia co z ta turbina jest.

I jeszcze jedno, wyskoczył mi błąd N18 przerwa lub zwarcie do masy i ciśnienie w przewodze dolotowym - różnica dorególowania.

Panowie naprawde nikt nie ma pomysłu? moge spróbować wykręcić turbine i kierownice przeczyścić tylko nie zabardzo wiem czy to ma sens.

Edytowane przez eaglent

Opublikowano

sprawdź turbo jakie ma luzy..moze sie juz powoli kończy..

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, tak jak mówiłeś sprawdziłem luzy - brak luzu jakiegokolwiek, sztywny wirnik. Ale zauważyłem, że dwa węże od intercoolera są urwane, po prostu obejmy puściły i węże się popruły. Wymieniłem je i o dziwo wszystko działa jak należy, zero dymu i znowu ma kopa :)

Opublikowano

No to dobrze ze wszystko działa