Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

drżenie podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

mam problem z którym walczę od jakiegoś czasu mianowicie:

1. podczas ruszania z 1 słychać rytmiczne głuche stuki najbardziej słyszalne są jednak podczas zmiany z 1 na 2 gdy silnik ma niskie obroty a ja dodaję gazu

2. podczas przyspieszania stuki narastają auto zaczyna drżeć a lewarek wibrować szczególnie na drugim biegu.

3. jadać autostradą z prędkością około 120-180 km/h auto jest niestabilne pływie po drodze a w momencie wciśnięciu gazu i przyspieszaniu auto zaczyna drżeć ( czuć mrowienie ) po czym się uspokaja i lekko wibruje cała buda.

4 przy niższych obrotach w granicy 1500 -1700 jadać przykładowo pod górę auto całe wibruje,drży aż się plastiki trzęsą :D

4. bardzo wyraźnie stuki są słyszalne podczas cofania i dodania gwałtownie gazu.

5 wymienione koło dwumasowe wraz z całym sprzęgłem

mam znajomego który zajmuję się po leku mechaniką i po przejechaniu się autkiem obstawia przegub wewnętrzny co wy na to? może ktoś miał podobny problem i wie gdzie się kierować.

Opublikowano

Jak styki i drgania na prostej to wewnętrzne, jak na skreconych kołach to zewnętrzne.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie na prostej i tylko w czasie ruszania i przyspieszania i gdy auto ciągnie, na luzie nic nie stuka ani nie drży, ale czy to na pewno przegub czy coś innego może powodować takie objawy?

no i jeszcze jedno nie wiem czy ma to coś wspólnego z przegubem ale podczas jazdy słychać jak coś huczy takie ( łuu łuu łuu ) w raz ze wzrostem prędkości natęża się i nie są to łożyska bo mogę gwałtownie kręcić prawo lewo a i tak nic to nie zmienia.

Edytowane przez Lukasz_200616

Opublikowano

Trzeba podnieść auto i trzymając ręką polos wyczujesz czy są luzy i stuki. I na razie tego się trzymaj.

Opublikowano
  • Autor

byłem ostatnio pod autem i szarpałem ( prawo-lewo) prawą półoś miała minimalny luz i coś tam stukało ale to luz w granicy 0.2 mm, ruszając samym przegubem wew ( tak jak by nim obracać ) również miał luz i było w nim słychać głuchy stukot.

Edytowane przez Lukasz_200616