Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ac pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam wykupioną polisę w PZU OC AC NW ostatnio przerysowałem zderzak i błotnik pojechałem to audi w celu oszacowania szkody. powiedziano mi ze błotnik który jest trochę wgnieciony nie podlega wymianie na nowy tylko naprawa czyli wyciągniecie wgniotę i delikatne szpachlowanie czy to jest zgodne?.w polisie mam zaznaczone wariant serwisowy.

Opublikowano

Nieprawda, jeżeli miales nie naprawiany wczesniej oryginalny błotnik to musza wymienic na nowy. Szkoda musi byc naprawiona jak z przed kolizji. Zatem szpachlowanie nie naprawia wyrządzonej szkody do stanu z przed zdarzeniem. Powiedz, ze żądasz wymiany na nowy i dziekuje.

Opublikowano
  • Autor

a co jesli sie nie zgodzą ?

Opublikowano

Ale kto sie ma nie zgodzić? Serwis? Ale wczesniej musiał byc rzeczoznawca z PZU i co on powiedział? Ze naprawa a nie wymiana? Nie wiem jak jest w OWU AC PZU. Moim zdaniem powinni wymienic na nowy. Musisz walczyc o swoje.

Powiedz poprostu ze nie chcesz szpachlowania tylko nowy element musi rzeczoznawca z PZU to zatwierdzić.

Opublikowano

trza było młotkiem 5kg poprawić i dopiero jechac zgłosić .tak to nei ma co jezdzić bo kazdy sie teraz wykreca z płacenia

Opublikowano
  • Autor

rzeczoznawcy nie będzie bo to serwis dokonuje oględzin maja miedzy sobą jakąs umowe.a co do młotka tak chyba było trzeba zrobic :)

rzeczoznawcy nie będzie bo to serwis dokonuje oględzin maja miedzy sobą jakaś umowę.a co do młotka tak chyba było trzeba zrobić :)

dzwoniłem do pzu i faktycznie jeśli jest opcja naprawy danego elementu to naprawiają. oczywiście mogę się odwołać od tej decyzji ale to potrwa pewnie dłużej.

Opublikowano

Ale czy to naprawia samochod z przed stanu przed kolizja? Napewno nie. Walcz o wymianę pisz odwołanie.

Edytowane przez Dikson

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W przypadku szkody z AC nie mają zastosowanie przepisy dotyczące szkody z OC, a więc majątek nie musi być przywrócony do stanu sprzed szkody.

Zastosowanie mają OWU dobrowolnego ubezpieczenia jakim jest AC i to one regulują zasady likwidacji szkody.

Jeśli warsztat ma podpisaną umowę z TU, to zapewne ta współpraca polega po pierwsze na minimalizacji kosztów naprawy, po drugie na jak najwięszym zysku warsztatu, co w Twoim przypadku ma właśnie miejsce.

W mojej ocenie należało podjechać do innego serwisu.

Przy okazji jaką powierzchnię obejmowało uszkodzenie - rozumiem, że mowa o przednim błotniku nie ścianie bocznej (tylnej) ?

Uszkodzenie o ostrych krawędziach czy raczej obłych/gładkich ?