Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim audi a4 b6 1.6 b. Ostatnio wróciłem do domu samochodem (paliwa było na około 30 km ) zostawiłem auto w garażu, wstaję rano i auto nie chcę odpalać tak jakby nie miało benzyny. Po kilku próbach popracowało chwile, co dziwne z początku pracowało na 500 obr i po chwili gasło, i tak z 4 razy aż złapało swoje obroty. ALe dziwne było to, że auto od razu mimi tego, że jest zimne to pracuję na 900 obr, a nie jak wcześniej dopóki się rozgrzało pracowało na 1100-1200 obr. Auto oczywiście zaraz po odpalenie zatankowałem do pełna i nic nie pomogło. Auto tak jakby nie ma paliwa na rozruch i na pracę na zimnym silniku i gdy na zimnym silniku zaraz po odpalenie się przegzuje to się dławi i gaśnie. Czy mogła przytrzeć się pompka paliwowa? Proszę o pomoc.

Edytowane przez smoku12

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim audi a4 b6 1.6 b. Ostatnio wróciłem do domu samochodem (paliwa było na około 30 km ) zostawiłem auto w garażu, wstaję rano i auto nie chcę odpalać tak jakby nie miało benzyny. Po kilku próbach popracowało chwile, co dziwne z początku pracowało na 500 obr i po chwili gasło, i tak z 4 razy aż złapało swoje obroty. ALe dziwne było to, że auto od razu mimi tego, że jest zimne to pracuję na 900 obr, a nie jak wcześniej dopóki się rozgrzało pracowało na 1100-1200 obr. Auto oczywiście zaraz po odpalenie zatankowałem do pełna i nic nie pomogło. Auto tak jakby nie ma paliwa na rozruch i na pracę na zimnym silniku i gdy na zimnym silniku zaraz po odpalenie się przegzuje to się dławi i gaśnie. Czy mogła przytrzeć się pompka paliwowa? Proszę o pomoc.

HEJ może zassał brud z dna baku i zatkało

Opublikowano
  • Autor

Myślisz, że zatkało smok w baku albo filtr powietrza?

Opublikowano

Myślisz, że zatkało smok w baku albo filtr powietrza?

zobacz czy masz filterek paliwa i jakim jest stanie , być może przepuszcza brud i zatkało pompke paliwa . nalepiej przeczyścić cały układ

Opublikowano
  • Autor

Filtr paliwa taki jak w passacie b5 bo ostatnio w takim wymieniałem, metalowy i jest na obejmie. Bd próbował od filtra chyba najpierw. Kupiłem czujnik temperatury cieczy chłodzacej, ale jednak chyba go zwrócę bo to raczej nie to.

Opublikowano

Filtr paliwa taki jak w passacie b5 bo ostatnio w takim wymieniałem, metalowy i jest na obejmie. Bd próbował od filtra chyba najpierw. Kupiłem czujnik temperatury cieczy chłodzacej, ale jednak chyba go zwrócę bo to raczej nie to.

spróbuj tak,[ jak odpalasz to śmierdzi benzyną, jak tak, to coś z iskrą] [,.a jak nie,- to to brak dopływu paliwa ]

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Przyczyną tego, że ledwo odpalał na zimnym i nie miał ssania był czujnik temperatury cieczy chłodzącej :)

Opublikowano

Problem rozwiązany. Przyczyną tego, że ledwo odpalał na zimnym i nie miał ssania był czujnik temperatury cieczy chłodzącej :)

no to super że ci się udało