Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[a6 c5 avf] wymiana paskow - piszczenie - demontaz przodu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim a6 1.9 tdi avf pojawilo sie piszczenie z okolicy paskow - slyszalne tylko w okreslonej sytuacji - przy mocnym przyspieszaniu na niskich obrotach, slychac to tylko jak stoi sie na zewnatrz a autem rusza inny kierowca. Na wyzszych obrotach jest cisza.Piszczenie to mozna jeszcze uslyszec jadac z otwartymi szybami,ale jest to slyszalne raczej slabo,trzeba sie dobrze wsluchac.

Mialem wymieniany pasek od alternatora ok 30 tys km temu, od klimy napewno nie za mojej kadencji, czyli pasek ma wiecej niz 70 tys. Nie zauwazylem jednak zadnych sladow zuzycia na zadnym z nich,na biegu jalowym ani na wyzszych obrotach bez obciazenia nie da sie wychwycic zadnych odglosow.

Pomyslalem - wymienie paski profilaktycznie. Jednak w 'moim' warsztacie powiedzieli mi ze do zmiany paskow musza zrzucac przod ( mieszkam w Belgii i raczej mechanicy robia tutaj po najmniejszej linii oporu) co raczej jest bez sensu - ale moge sie mylic.

Czy moge obstawiac jeszcze cos innego niz paski? Napinacze?

Auto ma 210 tys oryginalnego przebigu.

Rozrzad do wymiany mam za 10 tys,czekac z odglosem ktory mam i robic wszystko na raz? Co polecicie,moze przesadzam z odglosem i paski warto wymienic tylko jak naprawde je slychac albo widac cos po nich?

z gory dzieki za opinie

Opublikowano

Do wym.pasków klin.nie demontuje sie przodu. Nagraj ten dźwięk. Może wolnobieżka stoi.