Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obnizenie zawieszenia A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

inaczej: czy one mozna porownac do MTS?

Opublikowano

Spokojnie na takim zestawieniu 1BA i Eibach trochę pojeździsz, uważaj tylko w szybko pokonywanych łukach bo ewidentnie amorki nie będą dawały sobie z tym rady.

inaczej: czy one mozna porownac do MTS?

Ciężko to porównać do MTS-a, skoro 1 B8 amorek jest w cenie całego zestawu. To po prostu inna liga.

Opublikowano
  • Autor

no wiem jak jest z tymi ligami :) robilem audio teraz to sie przekonalem co znaczy sprzet z wyzszej pólki :wink: ale mysle zrobic tak ze pojezdze na tych 1BA az znajde cos fajnego ,jesli nie znajde to kupie nowki MTS i po sprawie,jezdzic szybko nie jezdze bo to autko skladam na tip top i wiecej w garazu stoi :) raczej niedzielne wypadziki :)

Edytowane przez nina_chudu4

Opublikowano

W ośce nie poszalejesz z hamulcami, jedynie co to możesz z przodu wsadzić 312 mm. Z tyłem nic nie zrobisz. W zakładzie ciężko aby Ci takie rzeczy robili, chyba że kupisz wszystko i im dasz na wymianę ale równie dobrze sam sobie z tym poradzisz.

312 to za mało moim zdaniem na 180/380NM.

Wal od razu w +320.Do wymiany heble,zwrotnice,póloski.

Opublikowano

No i dowali przód a tył nie będzie wcale hamował, auto będzie nurkować, do 200 KM bez problemu to starczy jak będzie jeździć z głową.

Opublikowano
  • Autor

rozumie cie kolego wesz82 ,dobre heble to wieksza srednica ,ale tak jak kolega tomaszstn pisze ja zrobie mysle 150KM i jezdze tylko praktycznie dla frajdy,bo autko mam pod dom inne a to mam takie zlotowe;-) wiec takie 312 mm powinny wystarczyc

Opublikowano

To miałoby sens i nawet sam bym Cię namawiał ale w przypadku gdybyś miał q wtedy z przodu 345 a tył 300 i wtedy to hamuje, 320 też nie ma sensu bo jak się pchać w koszty to robić to na maxa bo już różnica w cenie niewielka

Opublikowano

No i dowali przód a tył nie będzie wcale hamował, auto będzie nurkować, do 200 KM bez problemu to starczy jak będzie jeździć z głową.

Tył zawsze bedzie hamował.

No tak ale da zawias da moc a heble zmeczy.

Nie o tym temat chodzi o to by pamietac o sprawnym zatrzymaniu :decayed:

Sam mam 312 i coś ok 140 i jak na ta moc to ok ale 180 to juz inna liga.

Edytowane przez wesz82

Opublikowano
  • Autor

tak ,wiem o co chodzi :wink: narazie to jeszcze mysle nad tym silnikiem bo szkoda mi troche ruszac takiej jednostki ,mianowicie jest 90 KM i ori przebieg 60tys,zastanawiam sie czy niszczyc taki zabytek?? bo na moda tez jest potencial :D

no ale ja przewiduje wlasnie cos okolo 140-150 KM ,wiem ze i 200 by bylo ale to juz wtedy sa inne koszty ,wiec zostane tak pod 150 i hamulce 312 (jesli wogole rusze ten motor:-)

Opublikowano

zostańmy na razie przy temacie :wink:

Opublikowano

Tył zawsze bedzie hamował.

No tak ale da zawias da moc a heble zmeczy.

Nie o tym temat chodzi o to by pamietac o sprawnym zatrzymaniu :decayed:

Widzisz a ja jeździłem autem gdzie z przodu było 320 a potem 345 a tył został 245 i była tragedia, dopiero po założeniu odpowiednio większego tyłu auto zaczęło hamować jak należy, u nas przynajmniej 2 osoby ze spotów miały po 200 KM i tarcze 288. Sam ich namawiałem na wymianę przynajmniej na 312 bo wszystko zostaje to samo tylko jarzmo i tarcza inna ale nie chcieli, jakoś obaj szaleli po drodze od czasu do czasu i nic złego się nie działo. Ja miałem w serii 162 konie i 288 tarcze, z racji że jeżdżę bardzo dynamicznie to kilka razy udało mi się zagotować płyn ale to była jazda ponad 200 i hamowanie i zaś rozpędzanie i hamowanie więc nie są aż takie złe te hamulce. Ja też jestem zwolennikiem wymiany na większe bo tego nigdy dość ale wiem że przy ośce nie ma to sensu, w q jak najbardziej oraz w modelach wyższych czyli B6, B7 i B8. W B5 ośce max w co warto zainwestować to 312 bo kasa żadna a przy wymianie tarcz to jedna robota.

Sorki, koniec OT :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ok wiem ,juz wszystko ,dzieki panowie za rady ,napewno zawiecha poleci bo sprezynki juz kupione a i hamulce jak podniose moc silnika wymienie na min 312mm :)

odnawiam panowie temat sprezyn ,prosze o porade .eibach zaleca do mojej audicy sprezyny z naciskiem na przod 1055 kg na tyl 970kg.ok rozumiem . ja przez pomylke kupilem z naciskiem na przod 995 na tyl 970 i to tez rozumiem ze to niby do lzejszych silnikow ,ale dziwi mnie tabliczka z danymi w mojej audi ,wedlug niej na przod mam nacisk 980 a tyl 910,o co chodzi bo normalnie tego nie rozumiem?

Opublikowano

Nie wiem czy to nie o to chodzi że Eibach podaje max nacisk na oś i stąd te rozbieżności :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

no mialo by to sens ,tylko jak to ja mam odczytac ?? czy beda dobre czy nie ? czy te wersje aut wychodzily z tak roznym wyposazeniem ze jeden sedan z 1.9tdi ma 1055 kg nacisku na przod a inny 980??

Opublikowano

Powiem Ci tak, w B5 jest trochę łatwiej, ogólnie w zamiennikach jest tak że wszystkie 4 cylindrowe mają jedną sprężynę, V mają drugą, chodzi o przód a z tyłu dzielą się na do sedana i avanta, chodzi oczywiście o ośkę więc czy weźmiesz sprężynę z benzyny czy z diesla to nie powinno mieć aż takiego znaczenia, jeszcze byłbym ostrożny bo czasami się zdarza że do 1.6 i 1.8 ADR dają inną sprężynę. Ogólnie to ciężko dobrać i dokładnie powiedzieć, bo jest mnóstwo producentów, różne wyposażenie, różny stan amorków i wszystkich gum że każdemu inaczej autko siądzie, również ma znaczenie rozmiar kół i opon.

Opublikowano
  • Autor

czyli ,zrobie tak ,jesli nikt nie kupi tych co mam ,to na wiosne montuje i sie okaze,kola beda albo 17 albo 18 " jeszcze nie wiem :-)

Opublikowano

Jeśli mogę Ci doradzić, wsadź 18", w 17" bym się nie pchał bo będzie słabo wyglądać. Spróbuj z tymi co masz sprężynami, może nie będzie bardzo źle, chodź ten przód może pójść niżej, wymień na wszelki wypadek elementy gumowe które masz pod, nad sprężyną, nie pamiętam już jak w B5 były umiejscowione. Dozbieraj kasę i wsadź jakieś fajne amorki o skróconym skoku i na pewno będziesz się cieszyć z przyjemności jazdy :wink:

Opublikowano
  • Autor

tak zrobie ,nawet mam na oku ladne 18" :-)

Opublikowano

Albo gwint i 19" :naughty:

Opublikowano
  • Autor

oj 18 juz mi wystarczy ,a zawieche mam propozycje na kompletna ale zapomnialem jak ona sie nazywa ,jak sie dowiem to napisze i poprosze o rade :-)