kuubeek Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Witam. czy może ktoś mi pomóc w rozszyfrowaniu niebieskiej 8 pinowej kostki która dochodzi do głośnika tylnego (tego że wzmacniaczem) w sedanie. Byłbym bardzo wdzięczny. szukam i szukam i na razie bez powodzenia. pozdrawiam
deamone Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) O to chodzi ? Masz szczęście bo przerabiałem temat przy okazji przerabiania concerta I na bluetooth Edytowane 19 Września 2014 przez deamone
kuubeek Opublikowano 19 Września 2014 Autor Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) dziekuje bardzo kolego.wlasnie o to mi chodzilo.pozdrawiam a powiedz mi jeszcze jak mozesz o co chodzi z tym mute??czy to jest sterowanie wzmacniaczem czyli załaczanie po wlaczeniu radia?? Edytowane 19 Września 2014 przez kuubeek
deamone Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Tak Na sygnał mute podawane jest 12v w momencie włączenia radia. Mozesz tez dać mute bezposrednio do zasilania, ale wtedy wzmak ciagle działa Edytowane 19 Września 2014 przez deamone
kuubeek Opublikowano 19 Września 2014 Autor Opublikowano 19 Września 2014 Spoko.własnie o to mi chodziło.Dziękuję Ci jescze raz.Pozdrawiam
arti1194 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) O to chodzi ? Masz szczęście bo przerabiałem temat przy okazji przerabiania concerta I na bluetooth Siema, jestem słaby w elektronice i chciałbym abyś mi przetłumaczył na j. polski co tutaj jest napisane tak łopatologicznie Ja rozumiem to tak. Poprawcie mnie bo to tylko moje domysły Zasilanie +12V -- kabel czerwony przy kostce iso (tej od radia) +12V Masa (-) -- mam poprowadzić ją od masy, którą mam przy kostce iso (czarny przewód) Mute -- to kabel czerwony przy kostce iso (+12V) Sygnał (+) lewy/prawy -- czyli od kostki iso kabel sygnałowy + od prawego tylnego głośnika Masa (-) sygnałów -- czyli od kostki iso kabel sygnałowy - zmostkowane od lewego i prawego głośnika Sygnał (+) lewy/prawy -- czyli od kostki iso kabel sygnałowy + od lewego tylnego głośnika Wyjście (+) na głośnik -- nic mi do głowy nie przychodzi Wyjście (-) na głośnik -- też nic nie mogę wymyślić Moje radio to Pioneer MVH-X360BT. Edytowane 7 Listopada 2014 przez arti1194
arti1194 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 proście się już nie da No ja tego nie rozumiem, byłoby miło jeśli uzupełnilibyście tą tabelkę, którą ja napisałem pod zdjęciem. Dziękuję Jak tak mówisz to może mógłbyś uzupełnić tą moją rozpiskę?
Tom A4 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 na zdjęciu masz wszystko opisane więc co tu opisywać
kuubeek Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Opublikowano 13 Listopada 2014 prawie dobrze ale jeszcze troche zmienic trzeba. i tak: Mute - nie wiem jaki kolor kabla ale odpowiada za sterowanie wzmacniaczem z tylu (wlaczajac radio włącza sie wzmacniacz) syganl lewy/ prawy to jest przewod sygnalowy od radia do wzmacniacza (lewy/prawy) masa sygnałow to jest masa kabla sygnalowego sygnal lewy prawy to samo co wyzej wyjscie + na glosnik - jest to wyjscie + na glosnik tylny prawy wyjscie - na glosnik - jswt to wyjscie - na glosnik tylny prawy glosnik lewy jest zintegrowany z wzmacniaczem dlatego nie ma na niego wyjscia z radia musisz pociagnac kabel sygnalowy dzwieku wraz z masa oraz zasilanie z masa i sterowaniem wzmacniacza. mam nadzieje ze troche ci rozjasnilem. jak bedziesz mail jakies jeszcze pytania pisz. pozdrawiam
arti1194 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki wielkie, Postanowiłem dołączyć trochę zdj bo dalej nie wiem jak mam to podłączyć z tego co czytałem będę potrzebować jakiś adapter aby tylne głośniki działały. Sam nie wiem jak to w moim aucie jest porobione dlatego chciałbym abyście mi pomogli z dobraniem adapteru i powiedzieli który kabelek jest do którego Jak już zauważyliście nie jestem wtajemniczony w elektronikę dlatego wolałbym abyście to jak najprościej to wytłumaczyli ==========> Zdjęcia <============ Edytowane 15 Listopada 2014 przez arti1194
Tom A4 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Proponuje podjechać do kogoś kto ci to podepnie w 10 minut i po sprawie spalisz auto albo radio i później napiszesz tak mi na forum napisali .
kuubeek Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Opublikowano 15 Listopada 2014 jesli masz cala instalacje oryginalna to potrzebujesz przejsciowki do podpiecia nieoryginalnego radia (tak jak pisales) jak ten adapter podepniesz to wszystko powinno smigac potrzebujesz cos takiego http://allegro.pl/audi-a2-a3-a4-a6-iso-adapter-glosniki-tyl-i4711142562.html tylko ten jest po 98 r wiec musisz zapytac czy bedzie pasowal do ciebie pozdrawiam
arti1194 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki za wszystkie odp. ale muszę się jednak zastanowić czy robić z tym sam czy podjechać do elektryka. Edytowane 16 Listopada 2014 przez arti1194
Rekomendowane odpowiedzi