Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Syk z dolotu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i tutaj mam pytanie (dla was pewnie śmieszne i dziecinne) czy u was w audikach w środku słychać syk turbiny? a jeśli tak to przy jakich obrotach. czy może ja ten syk myle z jakąś dziurka w dolocie :| ? mam prośbe czy któryś z panów może wrzucić fotke silnika i napisać w którym miejscu może być taka dziurka??????

Opublikowano

Witam,tak jak piszesz moze byc gdzies dziura w dolocie,poprzeglądaj dokladnie wszystkie rury i elementy gumowe łaczące rury.

Opublikowano
i tutaj mam pytanie (dla was pewnie śmieszne i dziecinne) czy u was w audikach w środku słychać syk turbiny? a jeśli tak to przy jakich obrotach. czy może ja ten syk myle z jakąś dziurka w dolocie :| ? mam prośbe czy któryś z panów może wrzucić fotke silnika i napisać w którym miejscu może być taka dziurka??????

a moze poprostu szukasz dziury w całym ..... :?: ... ;)

czy autko straciło na mocy,zaczeło dymic ... itp,itd ....

czy to syczenie było zawsze i dopiero sie tym zainteresowałes czy sie pojawiło niedawno :?:

Opublikowano

mi swego czasu zaczelo tez syczec (nie stracilo mocy, nie dymilo mocno) okazalo sie ze webasto (wydech) przytopil rure od IC, koszt wymiany w aso kolo 172,86pln

Opublikowano

ehh rozmowa o dzwiekach...tubina nie syczy tylko gwizda

Opublikowano

Sprawdzałeś co pokazuje blok 011 ?

Bez logów to rozmowa o niczym.

Opublikowano

Mnie rozerwalo rure przy ic, bylo syczenie ale malo slyszalne dopiero jak obudowa zostala zdemontowana to bylo wiadomo ze to rura. ale syczenie to jeszcze nic byla slaba i bardzo zamulona a jak dalem w pedal do podlogi to kopcila. O i bylbym zapomnial za pomoc w tej sprawie wisze browara :564: baskeciorowi :564: odrazu obstawil ze dolot nieszczelny. :D

Opublikowano

Browarek przyda się na zlocie ... :diabelek:

Opublikowano

IC.jpg

to moze ci cos wyjasni

Opublikowano

Witam koledzy.

Tez pojawil mi sie taki syk, a to po czyszczeniu turbo i kolektora. Rury przegladalem i sa oki. Mysliciae ze to moze na laczeniu kolektora z blokiem moze ssac powietrze?? Autko nie dymi i na mocy tez nie odczulem. Co o tym sadzicie??

Opublikowano

powiem wam że u mnie w AWX strasznie syczy mam rozebrany tunel środkowy, schowek z prawej str i obudowępod kolumną kierownicy (bo zmieniałem navi) i ten syk u mnie przy wyższych obrotach zamienia się w jakby sprzężenie może to być coś ze zmienną geometriąłopatek ???

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie, dodam jako laik: kiedy wciskałem pedał gazu i obroty przekraczały 2000 - pojawiał się taki syk - coraz głośniejszy w miarę zwiększania obrotów. Syk był bardziej intensywny, gdy dawałem kopniaka niż gdy przyspieszałem bardzo powoli. Podjechałem do warsztatu i orzekli że to dziurka w jakiejś rurze przy trubinie, czekam na info na temat kosztu tej ryrki i jej wymiany (wymiana podobno "od ręki"). A już myślałem, że coś z turbiną, uff![br]Dopisany: 21 Lipiec 2008, 08:40 _________________________________________________Witajcie - podaję ciąg dalszy. Rzeczywiście przedziurawiła się chyba ze starości rurka gumowo-plastyczna prowadząca do turbiny. Rurka 240 zł + 30 zł wymiana w 10 minut. Teraz wszystko w porządku.

Witajcie, dodam jako laik: kiedy wciskałem pedał gazu i obroty przekraczały 2000 - pojawiał się taki syk - coraz głośniejszy w miarę zwiększania obrotów. Syk był bardziej intensywny, gdy dawałem kopniaka niż gdy przyspieszałem bardzo powoli. Podjechałem do warsztatu i orzekli że to dziurka w jakiejś rurze przy trubinie, czekam na info na temat kosztu tej ryrki i jej wymiany (wymiana podobno "od ręki"). A już myślałem, że coś z turbiną, uff!