Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Włącznik świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję pomocy odnośnie włącznika świateł w Audi A4 z 1997/98 Przy zapalonych światłach jak chcę przełączyć na długie by były na stałe to się nie świecą a na krótko się świecą. Znajomy powiedziałmi że wypalił się styk i tylko serwis mi pozostał. Dajcie znać jak ktoś miał z tym problem i sobie poradził w tańszy a równie skuteczny sposób. Pozdrawiam

[ Dodano: 15-01-2007, 22:02 ]

Do działu Newbie marsz!

Zapoznaj się z regulaminem i zmień nazwę tematu na zgodną z nim.

W przeciwnym wypadku modowie zaczną ci trochę utrudniać.

[szogun0]

i temat !

pre_pl

• 5 lat później...
Opublikowano

witam kolego ja miałem taki sam problem i niestety musiałem wymienić cały przełącznik pozdrawiam :

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję pomocy odnośnie włącznika świateł w Audi A4 z 1997/98 Przy zapalonych światłach jak chcę przełączyć na długie by były na stałe to się nie świecą a na krótko się świecą. Znajomy powiedziałmi że wypalił się styk i tylko serwis mi pozostał. Dajcie znać jak ktoś miał z tym problem i sobie poradził w tańszy a równie skuteczny sposób. Pozdrawiam

Do działu Newbie marsz!

[szogun0]

i temat !

pre_pl

Kolego chodzi ci o ten przełącznik zesplony? Jak lubisz skubać da sie to naprawić poprostu rozebrać przeczyścić styki papierem sciernym nasmarować smarem miedzianym i gra muzyka :) czs naprawy trochę monotonny od 3 do 4 godzin ale warto bo zero koszta smar kosztuje z 12zł Za cały przełącznik trochę zapłacisz około 80 zł do 100zł używany

Opublikowano

witam kolego ja miałem taki sam problem i niestety musiałem wymienić cały przełącznik pozdrawiam :

Patrzyłeś na datę wątku? :doh1:

Witam.

Do działu Newbie marsz!

[szogun0]

i temat !

pre_pl

Kolega miał problem 5 lat temu, do tego czasu napewno rozwiązał problem :polew:

A co do samej manetki, na chwilę może pomóc wazelina techniczna, którą trzeba wstrzyknąć w manetkę w celu wyczyszczenia styków bez jej demontażu.

Opublikowano

Chłopaki... Ja sie aktualnie borykam z tym problemem, tyle że u mnie gdy chcę włączyć światła drogowe świecą się tylko postojówki. :confused4: Ktoś jeszcze miał taki problem? Przeczyszczenie manetki pomoże?

Opublikowano

Chłopaki... Ja sie aktualnie borykam z tym problemem, tyle że u mnie gdy chcę włączyć światła drogowe świecą się tylko postojówki. :confused4: Ktoś jeszcze miał taki problem? Przeczyszczenie manetki pomoże?

[/quo

Tak Miałem to kiedyś w swojej Audi B4 trzeba rozebrać i przeczyścić styki a jak pociągniesz do siebie tą wajchę to masz drogówki? bym ci podesłał jak to robi się w Audi B4 jest to w dziale sam naprawiam na forum Audi B4 ale musiał byś się tam zarejestrować jest tam opis jak rozebrać przełącznik zespolny itd to prawie to samo co w A4 tylko różni się tym że tu inaczej ściągamy kierownice itd że by dostać się do przełącznika

Opublikowano

Na początek możesz spróbować wstrzyknąć wazelinę techniczną w manetkę i ją rozruszać.