piotrtr3 Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Witam. W moim AUDI A4 B5 1996 1.6 benz ciąglę pęka mi płytka pływaka paliwa. Jak kupiłem samochód była pęknięta więc założyłem nową i po tygodniu stało się to samo . Szukając na innych forach znalazłem post jak jednemu aż 7 razy pękała płytka tylko że w innym samochodzie ,niestety nikt mu nie pomógł ,więc proszę o pomoc .
jacek70 Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Może popełnia cały czas ten sam błąd podczas wymiany. W wyniku czego płytki pękają. Zobacz czy poruszający się pływak nie charczy o płytkę.
piotrtr3 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 sam montaż pływaka jest banalnie prosty , więc przy montażu nie da się zepsuć. Problem tkwi w tym że gdy pływak z chodzi do poziomu rezerwy to wówczas o coś chyba zaczyna haczyć że aż łamie płytkę i wyskakuje z zatrzasków .
jacek70 Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 No właśnie o to mi chodziło. Zdemontuj i zobacz na "sucho" gdzie chaczy.
Rekomendowane odpowiedzi