Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

205/65/R15 czy wejdzie rozmiar 195/65/R15 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pewien nietypowy problem a w zasadzie to zagadke. Otóż kupiłem 3 dni temu A4 B5 2000r, na oponach 205/55/R15. Niestety opony muszę wymienić a że niebawem jesień to myślę o zimowkach. W mojej poprzedniej A4 miałem rozmiar 195/65/R15 i byłem zadowolony. Chce mieć taki sam rozmiar jak kiedyś. I tu pytanie czy na aluminiowe felgi, na ktorych mam rozmiar większy obecnie wejdzie bez kłopotu ten mniejszy 195/65/R15 ???

Jestem obecnie w anglii i nie bardzo mam gdzie podjechać do "oponiarza" i temat musze zalatwić przez neta.

Szukalem jakiś oznaczen na felach ale nic tam nie znalazlem, wyglada zwyczajne jak klasyczna alufelga.

Nie che kupic opon a przy wymianie okarze się, że nie pasują na alusa.

Dziękuje za pomoc i wszelkie informację.

Pozdrawiam

P.S. W temacie blędnie napisałem 205/65/R15.. :) chodzi o 205/55/R15 :D

Edytowane przez Dom3l

Opublikowano

Wejdzie bez problemów nawet jeśli nie znasz szerokości felgi.Możesz śmiało ładować.

Zalecam zostawić te felgi już z zakupionymi zimówkami tak jak planujesz 195/65 a na lato sprawić sobie felgi 16. Pięcioramienne oryginalne ronal audi. Do tego opony 205/55 r16 Auto zyska na wyglądzie i prowadzeniu. Dodatkowo oszczędzisz bo nie będziesz musiał zmieniać opon 2x do roku.

Opublikowano

jak tarcze nie zmieniane na wieksze to wejdzie
sam jeździłem na przodzie 195/65/15 a na tyle 205/60/15

Opublikowano

A co mają do tego tarcze? Przecież felgi 15 zostają te same tylko chce wrzucić inne opony.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dziękuje Panowie za pomoc, zaoszczędze kilka groszy na mniejszym rozmiarze. Zatem na dniach wyszukam sobie jakieś 4 zimowe buty dla autka.

Dziękuje i pozdrawiam !!

Opublikowano

A co mają do tego tarcze? Przecież felgi 15 zostają te same tylko chce wrzucić inne opony.

a to mają ze jak wsadził wieksze tarcze i zaciski żeby lepiej hamować np. 312 mm to już 15 felga nie wejdzie

Opublikowano

a to mają ze jak wsadził wieksze tarcze i zaciski żeby lepiej hamować np. 312 mm to już 15 felga nie wejdzie

:facepalm: Kolego ten samochód cały czas stoi na 15. Chce tylko wymienić opony z 205 na 195.