SMS Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Koledzy czy podsufitka z sedana polifta z szybrem pasuje do przedlifta? i jeszcze jedno pytanie czy do podsufitki bede potrzebował plastiki słupków czy stare przedliftowe podejda?
a4ek Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Kolego, ja ostatnio wymieniałem podsufitkę w Avancie z przedlifta na polift - kształtem pasuje, ale problem jest z zamocowaniem rączek z tyłu - w poliftach otwory są przesunięte o jakieś 1,5 cm (ja wierciłem otwory w blaszce i dawałem blachowkręty - trzyma, ale nie jest to oryginał). Koniecznie załatw sobie wszystkie słupki z polifta (łącznie z tym co osłania słupek z pasami bezpieczeństwa). Poza tym trzeba delikatnie zmodyfikować instalację do oświetlenia, ale to i kilka innych cennych informacji na forum znajdziesz http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-montaz-lampki-podsufitki-poliftowej-przedlifta-166782/. Generalnie jest trochę zachodu, ale efekt jest OK (u mnie odkleił się materiał i zwisał do połowy szyb, stąd moja motywacja do wymiany
SMS Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 Mnie ten sam powod motywuje do wymiany. O instalacji i slupkach wiem oraz o tym ze szyber trzeba zmienic. Ciekawi mnie tylko czy w sedanie tez te mocowania sa przesuniete jak w avancie.
Fenrir Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 A z tym szybrem to jaki jest problem? U siebie też planuję zmianę podsufitki na poliftową i szyber też mam do wymiany bo jest zużyty, więc rozumiem że musi być poliftowy tak? W czym jest problem? W silniczku, instalacji czy wymiarach?
SMS Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 Musisz miec poliftowy bo instalacja sterowanie poliftowego jest inne i inne mocowanie z podsufitka.
mariusz031992 Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 Nie mam pojecia, jak sie zabrac za zdejmowanie tych wszelkich slupkow I plastikow. Moze ktos posiada jakis tutorial, albo instrukcje demontazu heh?
Rekomendowane odpowiedzi