Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Emblematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie gdyby były na ori klej to spoko, a ja mam przyklejone na Bóg wie co i tego się boje, że mi odejdzie z lakierem, bo nie wiem co to za klej jest, a na pewno nie oryginalny bo ktoś jak przyklejał i docisnął to aż bokiem wyszedł :doh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy po usunięciu emblematów oczywiście w opisany tu sposób tzn najpierw opalarka, potem żyłka potem spirytus salicylowy do usunięcia resztek kleju nie widać różnicy w odcieniu lakieru? W końcu lakier pod emblematami nie był narażony na warunki atmosferyczne słońce itp moje audi ma 12 lat i boje się że po usunięciu emblematów i wyczyszczeniu kleju będzie różnica w odcieniu lakieru pod emblematem i na reszcie klapy, boje się że pozostanie jakiś ślad.

Opublikowano

To czy będzie różnica w odcieniu, to ja na Twoim miejscu bym sie najmniej martwił.'

Bardziej bym sie przejmował czy nie porysujesz lakieru odklejając je, lub czy nie odejdzie z lakierem :D

Nigdy nie wiadomo czy ktoś przed Tobą nie kleił ich na jakiś klej :)

Opublikowano

To czy będzie różnica w odcieniu, to ja na Twoim miejscu bym sie najmniej martwił.'

Bardziej bym sie przejmował czy nie porysujesz lakieru odklejając je, lub czy nie odejdzie z lakierem :D

Nigdy nie wiadomo czy ktoś przed Tobą nie kleił ich na jakiś klej :)

Jak nie zaryzykujesz i spróbujesz to się nie przekonasz.

Myślę że nikt nie kleił tego na żadne kleje.

Lakieru na pewno nie porysuje jak zrobię to żyłką po nagrzaniu, bo i niby czym i jak bym miał porysować lakier.

Chodzi mi tylko o to żeby potwierdził mi ktoś kto demontował emblematy w ponad 10 letnim aucie czy po demontażu i wyczyszczeniu nie widać różnicy w odcieniu lakieru?

Opublikowano

Ja np mam przyklejone na jakis klej, nie oryginalnie.

bo widać jak dał go za dużo i wyszedł bokiem po docisnięciu :)

Opublikowano

No ale z drugiej strony strony skoro zastanawiasz się na chemia która podobno każdy klej rozpuszcza to myślisz że co wchodzi w skład tej chemii skoro jest tak mocna?? Ja bym zrobił tak jak na filmiku. Spirytus albo moze izopropranol ? sprawd w innym miejscu niewielką ilość spirytusu i zobacz czy sie zmienia kolor

Opublikowano

kolor kolorem, ale czy po spirycie odejdzie cały klej i nie będzie sladu zeby nie trzeba było tego polerowac jak na filmie

Opublikowano

kolor kolorem, ale czy po spirycie odejdzie cały klej i nie będzie sladu zeby nie trzeba było tego polerowac jak na filmie

Nawet gdyby to takie małe miejsce to ręcznie spolerujesz w 5 min :) bez śladu najmniejszego

Opublikowano

To może u siebie też spróbuje odkleić, ale boje sie ze ktos użył złego kleju i odejdze mi lakier z klejem albo ze porysuje klape tą żyłką.

A czym i ile mniej wiecej nagrzewać to?

Opublikowano

Ja u siebie jak odklejałem a znaczki były od nowości to został delikatny cień ale 5 min polerowania i nie ma śladu. :banan:

Podgrzewałem zwykłą suszarką do włosów, grzać dopóki klej nie zrobi się miękki i podda sie żyłce :D

Opublikowano

A ja mam pytanie odnośnie przyklejenia emblematów? Na co kleicie? Czy taśma dwustronna w gorące dni jak teraz nie puszcza?? Silikon z kolei jak rozprowadzić zeby nie wyjsc poza brzegi? Przyklejał ktoś może? Macie jakieś opinie?

pzdr