Tooomi Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Witam koledzy,mam taki problem nie działaja mi szczegółowo licznik predkościomierz,obrotomierz,paliwo,temperatura i fis ale za to działa ładowanie i temp.oliwy po właczeniu zapłonu wszystkie kontrolki tzn sie zapalają i kierunki wszystkie możliwe żaróweczki , a poza tym nie włacza sie klima i po właczeniu postojowych nic nie podświetla ani licznika ani przełczników na konsoli środkowej, klimatronik i dmuchawa działa,rano wszystko było wporządku deszcz nie padał wiec odpada że coś zalało,bezpieczniki ok możliwe że padł jakiś przekażnik? Ma ktoś jakiś pomysł albo sie spotkał z takim przypadkiem? Jestem za granica i auto mi potrzebne na co dzień, dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
Arkadiush Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 kolego sprawdź bezpieczniki najpierw to podstawa może zwarcie Ci się zrobiło jeżeli to nie pomoże to licznik odkręć i zobacz czy kostki masz podpięte ok
Tooomi Opublikowano 10 Października 2014 Autor Opublikowano 10 Października 2014 Kolego to już sprawdzone wiec odpada 2 godziny szukałem i nic ,prośba o schemat bezpieczników oraz przekażników który za co odpowiada z góry dzieki,pytanie czy jak licznik padnie to po włączeniu postojowych nie działa podświetlenie i klima?
Arkadiush Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Kolego to już sprawdzone wiec odpada 2 godziny szukałem i nic ,prośba o schemat bezpieczników oraz przekażników który za co odpowiada z góry dzieki,pytanie czy jak licznik padnie to po włączeniu postojowych nie działa podświetlenie i klima? proszę: http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=126012
AREK_P Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Kolego to już sprawdzone wiec odpada 2 godziny szukałem i nic ,prośba o schemat bezpieczników oraz przekażników który za co odpowiada z góry dzieki,pytanie czy jak licznik padnie to po włączeniu postojowych nie działa podświetlenie i klima? Witam, czy udało się usunąć usterkę ? Mam to samo. Proszę o informację co robić Z góry dziękuję
Tooomi Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 Znalazłem przyczyne,ale to nie jest rozwiązanie,gdy zaciągne reczny to wszystko jest okey a gdy go spuszcze to wyszystko gaśnie i tylko działa to co napisałem w 1 poście,tak więc teraz jeżdze na kontrolce od ręcznego,pytanie gdzie szukać tego zwarcia czy ktoś ma wiedze elektryczną w tej sprawie,nie mam VAG-a aby sprawdzić czy jakiś błąd wywaliło.
Rekomendowane odpowiedzi