Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

8,5"x18" A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na tych fotach jest 235/40 r18 8.5j ET 35?

Opublikowano

Dokładnie

:-)

Opublikowano

Według Ciebie między 235\40 a 225/40 jest duża różnica? Na tyle mam 235/40 i zastanawiam się co kupić na przód. Chciałem to samo ale nie mam Q więc może być coś innego.

Opublikowano

Według Ciebie między 235\40 a 225/40 jest duża różnica? Na tyle mam 235/40 i zastanawiam się co kupić na przód. Chciałem to samo ale nie mam Q więc może być coś innego.

Brałbym zdecydowanie 225/40 :good:

Opublikowano

Wiesz co przy 235 gdy będziesz nisko siedział przy odbiciu spali co nadkole. Ja swoje Poprostu wyrwalem po kosztach a wcześniej siedziały w a6 wiec stąd ta szerokość poza tym przy 18" powinno być 225/40 anie 235. Różnica nie jest kolosalna ale naprawdę jest zejdziesz niżej i przy odbiciu np na wyboju nie będzie ci palić v nadkola. Idealne było by 215 plus dystans ale myślę że 225 spełni rolę

Musti popieram.

Opublikowano

Powiem Ci szczerze , ze z przodu mam 225/40 i z tyłu też miałem ale opony były już na wykończeniu wiec kupiłem w ciemno nowe 235/40. Okazało się , że na tym profilu jest po prostu dużo bardziej komfortowo i opona jakoś lepiej te nadkole wypełnia. Ogólnie nawet z samego wyglądu 235 bardziej mi leży. Na przód chciałem dać 215/45 (zamiennik do 235/40) ale tych opon jest na lekarstwo. Jak w ogóle jeździ się z 235 na przodzie? Jest tragedia na koleinach? U mnie dziur i kolein nie brakuje.

Aha co do palenia z przodu o rant. Mam dostęp do rolki za free i mogę sobie ranty zrolować także to nie problem.

Opublikowano

Powiem Ci ze między 225 A 235 chyba dużej różnicy nie ma. To zależy też jakie masz te opony. Musisz zwrócić uwagę przy 235 żeby miały one jak najmniejszy rant zabezpieczający felge ponieważ ja miałem z dużym tym rantem i bardzo paliło nadkola zmieniłem opony na takie bez rantu i jest ok. A co do zamiennika o którym piszesz to proponowałbym ci trzymać się jednakowego profilu opony nie tak ze przód 45 a tył 40. ABS może ci wariowac. A ogólnie komfort no wielkiej różnicy nie zauważyłem od 205 ale jakaś Napewno jest może tylko przez to ze profil niższy i balonu nie ma

Opublikowano

235/40 i 215/45 to ten sam obwód koła i nic nie będzie wariować. Zastanawiam się nad 215 na przód bo wiem , ze na nich będzie dużo mniej rzucało na koleinach niż na 235.

Opublikowano

U mnie wygląda to tak na 225/40/18 ET 30 8.5J

Przód :

yljus22z.jpg

Tył :

nfpl75vg.jpg

Edytowane przez musti

Opublikowano

To ja mam ET35 i 8J i wystaje mi tak samo. Jak to możliwe? Przecież wychodzi , ze powinienem mieć 11mm bardziej schowane koło a to od groma. Z różnicy ET wychodzi 5mm głębiej i ok 6mm z różnicy szerokości 0.5 cala. Cal ma 2.54 i trzeba to podzielić na dwie strony felgi jeszcze.

Z tyłu robiłeś coś bo jakiś negatyw masz spory? U mnie koła stoją praktycznie pionowo a u Ciebie leżą. Fajnie to wygląda.

Opublikowano

To ja mam ET35 i 8J i wystaje mi tak samo. Jak to możliwe? Przecież wychodzi , ze powinienem mieć 11mm bardziej schowane koło a to od groma. Z różnicy ET wychodzi 5mm głębiej i ok 6mm z różnicy szerokości 0.5 cala. Cal ma 2.54 i trzeba to podzielić na dwie strony felgi jeszcze.

Z tyłu robiłeś coś bo jakiś negatyw masz spory? U mnie koła stoją praktycznie pionowo a u Ciebie leżą. Fajnie to wygląda.

Nic nie działałem , ogólnie to fele na sprzedaż są

Opublikowano

Nie kumam czemu masz z przodu felgi na równo z rantem praktycznie. Te z przodu na pewno mają ET 30 i 8.5j?

Opublikowano

Nie kumam czemu masz z przodu felgi na równo z rantem praktycznie. Te z przodu na pewno mają ET 30 i 8.5j?

Wszystkie 4 mają takie same parametry 18" 8.5J ET 30

Opublikowano

Cuda jakieś

Opublikowano

Ja mam 18/8.5J et35 i tyl na rowno ,a przod wystaje delikatnie ,i to też zależy jaka gleba

Opublikowano

Ja mam 18/8.5J et35 i tyl na rowno ,a przod wystaje delikatnie ,i to też zależy jaka gleba

I to by się zgadzało.

Opublikowano

Zapomnialem dodac opony 225/40

π

Opublikowano

Opona nieistotna. Ważne było ile wystaje rant felgi z przodu. W 8.5j i ET 30 z nadkolem na równo jakoś nie wierzyłem.