Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

POMOCY !!! mam problem z TIPTRONIKIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendobry ! Mój koleszka ma audi a6 2,5 w TIPTRONIKU wszystko bylo ok ale pojechał na wymiane oleju w skrzyni do serwisu SIENKO i SYN ul. wysockiego w Białymstoku.Wymienili mu olej przejechał około 2500 km i samochod zaczoł szarpac a po chwili zapaliły sie wszystkie kontrolki na czerwono (P.R.N.D.S) zaparkował wyłaczył silnik i zadzwonił po lawetę jak wciagali auto na lawete okazało sie ze jest wyciek oleju ze skrzyni :wallbash:

Moze ktos wie co sie stało i ile bedzie kosztowała taka naprawa.Auto stoi obecnie w Belgi ale jesli by ktos polecił mi dobrego fachowca to zawioze auto na lawecje do naprawy

Dzieki pozdrawiam . :hi:

Opublikowano

Ja bym zawiozl z powrotem do serwisu w Bialymstoku - fakt, daleko... ale to zapewne ich wina, a naprawa moze byc mocno kosztowna.

Opublikowano

Prawdopodobnie poszło ci uszczelnienie na pompie oleju w skrzyni, które jest następstwem (w większości przypadków) zatarcia panewki na pompie olejowej-bynajmniej tak mi to tłumaczył gość który naprawiał mojego tipa. Jezeli chodzi o koszty to pompa oleju jakieś 500zl, konwerter 800 regenerowany (nowy około 1200)+ nowy simering na pompie olej itp. dodam ze za samo wyciągniecie skrzyni, diagnozę i włożenie do auta u mnie kosztuje około 800zł. Ja wydałem 3400 ale u mnie było coś innego.

Opublikowano
  • Autor

Kumpel dzwonił dzisiaj do serwisu SIENKO SYN ul wysockiego w Białymstoku i opowiedział cała historie o skrzyni i zapytał czy oni naprawia skrzynie i daja jakas gwarancje ? gosciu mu odpowiedział ze nie i gwarancje to oni daja tylko podczas naprawy lub wymiany oleju i tyle :kox: jak kumpel goscia zaczął

opierdalać to on odłożył tel.... czy moze zna ktos Firme SAMKO w Rostkach 30km od warszawy czy warto tam zostawic auto

dzieki i pozdrawiam