Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie odpala - było mało oleju -drgania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj miał miejsce mój dziwny przypadek. Mianowicie wyjechałem autem z garażu jakieś 100m i postanowiłem posprzątać auto wszytko normalnie odpaliłem itp itd po robocie chciałem wjechać do garażu i się nie udało.auto nie chce odpalić kręci kręci i tyle. Sprawdziłem poziom oleju i było go bardzo malutko końcówka bagnetu. Dolalem oleju i próbuje znowu i nic, to samo. Nadmieniam że czasami na zimnym silniku zdarzało się lekkie szampana dosłownie minimalne tak wiadomo inaczej niż normalnie się odpala. I jeszcze jak auto stało na biegu jałowym telepało nim było czuć drgania w aucie czasami nawet bardzo mocne a gdy się dodało troszeczkę obrotów przestawało. Tak samo od wymiany oleju powinienem zrobić jeszcze ok 9tys km wiec skąd ten ubytek. Możliwe ze mechanicy dali go za mało.

Proszę o pomoc co może być przyczyną. Mam nadzieje że nie zatarlem silnika...raczej to wykluczam bo auto zgasilem normalnie i przy próbie odpalenia krecilem może z dwa razy po kilka sekund.

Dodam jeszcze ze nie wyświetliła mi się żadna kontrolka olejowa itp.

Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Przedewszystkim jaki motor bo to podstawa informacji.

Już znalazłem.

Co z wyciekami i w jakiej kondycji turbo .Zobacz jaki masz płyn chłodniczy , może z olejem?

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

Jaki kod silnika?

Olej nie ma tu nic do tego to zaledwie brak 0,4l a w silniku leżą jeszcze 3l

Zbieg okoliczności.może wtrysk padł i móze być tego powód a może też być problem elektroniki.

Opublikowano
  • Autor

Wycieków brak a turbo niedawno była sprawdzana i jest okej. Nie mam teraz możliwości sprawdzenia kodu silnika. Kilka godzin temu sprawdziłem poziom oleju na bagnecie i był lekko wilgotny od oleju jutro doleje jeszcze i sprawdzę może było go bardzo mało no ale w dalszym ciągu wykluczam zatarcie. ;((( jutro daje go na warsztat. A tak apropo z czystej ciekawości jaki był by koszt naprawy przy zawarciu włącznie z częściami?

Ps ten płyn chłodniczy tez sprawdzę jutro bo teraz nie mam możliwości

Edytowane przez h_ubertus

Opublikowano

Sprawdź akumulator. Jeżeli to diesel i rozrusznik nie rozkręci podzespołów do odpowiednio szybkich obrotów - silnik paliwa nie dostanie. U mnie pomogło a okazało się że akumulator miał zaledwie 179 jednostek zamiast wymaganych 800. Kręcił, kręcił, kręcił i nie odpalał.