Maciek0502 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Po 4 autach ze stajni Volvo przesiadłem się na spokojniejsze i podobno ekonomiczniejsze audi... Wybór padł na A4 B6 AVANT, 1.9 TDI, 130 KM z manualną pięciobiegową skrzynią. Wyposażenie, ogólnie wrażenia nie zrobiło: (jeszcze wszystkiego nie znalazłem, albo się nie znam) -lakier LZ9W -4x elektryczne szyby -elektryczne podgrzewane i sterowane lusterka -dwustrefowa klimatyzacja (climatronic?) -kierownica multifunkcyjna czteroramienna -Czerwony FIS -RNS-E -MCE w wersji HIGH (literka E na końcu) -Moduł komfortu w wersji AE Do ogarnięcia (i tu proszę o pomoc) -RNS-E nie przyjmuje żadnych płyt Plany: -ciemne szyby -dymione bądź inne ciemne lampy (przód, tył, kierunki) -ładna felga 17" oczywiście czarna -kierownica multifunkcyjna z A6C6 bądź A4B7 (3 lub 4-ro ramienna) -podwójny wydech Co do tej pory zostało zrobione: 2014.10.17- wymiana rozrządu i pompy wody, montaż termostatu, wymiana kompletu filtrów i płynów życiowych 2014.10.27- remont głowicy- już wiem czemu nie było termostatu, auto dalej w warsztacie... 2014.11.05- skończyło się wymianą silnika, bo taniej. Głowica nie nadawała się do remontu. Auto śmiga :-) 2014.12.10- naprawa oświetlenia bagażnika i klapy. Pierwszy mod w audi- podświetlenie kratek nawiewów 2015.07.23- montaż haka holowniczego firmy AL-KO KOBER z b7. Daje radę 2015.07.30- kodowanie haka, przy okazji mod szybki z pilota, automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 15 km/h 2015.09.04- komplet zawieszenia przedniego (bez amorów i sprężyn) 2015.11.20- kompletna regeneracja alternatora, wymiana napinacza paska osprzętu 2016.02.15- regeneracja turbo, mycie dolotu, wypalenie kolektora wydechowego, wymiana egr, komplet przewodów podciśnienia 2016.08.17- DZWON.... Pan spod krakowskiej wsi rozbił mi przód Audicy... A zaczynałem lubić to auto... Do wymiany: -zderzak (przy okazji zmiana na taki ze spryskiwaczami reflektorów) -maska (no to montaż podgrzewanych spryskiwaczy mgiełkowych) oraz grill -błotniki (montaż zbiornika na płyn do mycia szyb z pompką do spryków w zderzaku) -pas przedni, ślizgi... -chłodnice -reflektory (i kolejna zmiana w aucie: bixenon od GWERTEGO -sprzęgło klimatyzacji i napinacz paska klimatyzacji Dnia 13.09. 2016 auto dalej w warsztacie... MOD nr 1.: Dokładanie podświetlenia do kratek nawiewów. Zakupione lub wyszabrowane elementy układanki: 3x ori wtyczka od oświetlenia kratek, taśma parciana do wiązek, kabel dwużyłowy (1,2m), osłonki termokurczliwe. Łączymy pierwszą zgodnie z info z forum: brązowy kabel to masa: Po godzinie rzeźby mam takie kable: I test wszystkich kabli: MOD nr 2.: Montaż i zabawa z hakiem. Zakupione lub wyszabrowane elementy układanki: hak AL-KO KOBER ori z B7 moduł ORI 8E0 907 383 B wiązki made by KAJU Auto już po testach Funkcjonalność auta wzrosła, wygląd nie ucierpiał. MOD nr 3.: Montaż zbiornika spryskiwaczy z pompką do spryskiwaczy reflektorów... Zabawki: Edytowane 13 Września 2016 przez Maciek0502
Rekomendowane odpowiedzi