Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

VAG 00778, 01119, 01486 Pali się kontrolka ABS i Kontrola trakcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Audi A4 B7 2006r silnik 2,0 benzyna 130km, skrzynia automat 7 biegowy

Wiec tak wszystko chodziło cacy do czasu połączenia pod vaga i zrobieniu testu wykonawczego podzespołów w ABS ie, po tym zabiegu pali się na liczniku kontrolka ABS i kontrola trakcji. Vag w ABS ie pokazuje błędy 00778,01119,01486. Doczytałem ze nie dokończona jest adaptacja i trzeba pojeździć kręcąc kierownica w prawo w lewo trochę prosto itp. przy prędkości ok 20 km/h i tak zrobiłem co nie przyniosło efektu poza tym ze czasami gasł ABS ale po wciśnięciu hamulca ponownie się zapala.

Czy możne robię coś źle ? Dodam ze nawet jak świeci się kontrolka ABS to fizycznie system ABS działa

Jeszcze jedna informacja ale nie wiem czy może być powiązana z tym problemem, po zakupie tego auta w niemczech wracając do polski zapaliły się na fisie litery oznaczające położenie lewarka zmiany biegów. Od tego momentu mam problem ponieważ auto po nagrzaniu wchodzi w tryb awaryjny(chyba to jest tryb awaryjny) i przestają działać czujniki cofania i światła wstecznego poza tym wszystko chodzi ok. Ale raczej to nic niema wspólnego z kontrolkami ABSu i kontroli trakcji ponieważ problem ze skrzynia jest od dwóch tygodni i tak jeździłem a kontrolki zapaliły się po zrobieniu testu w ABSie

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?

Opublikowano

Cześć niedokończony test elementów wykonawczych nie pozbędziesz się tego do puki nie dokończysz testu na

Ross-Tech masz procedurę jak wyłączyć test. Co do skrzyni to obstawiam uszkodzenie sterownika lub któregoś z czujników w skrzyni

tu masz procedurę

Opublikowano
  • Autor

Cześć Tomek to już widziałem wcześniej i robiłem zgodnie z ta procedura i niestety nie chce zakończyć tego testu. A Jeżeli chodzi o skrzynie to uwalony jest sterownik ale to już będzie ogarnięte gość w Gdyni regeneruje to za 1100 zl z robotą i roczna gwarancją

Edytowane przez darekaudi4

Opublikowano

Trzeba jeździć do bólu ostatnio walczyłem z takim vw też procedura nie chciała się zakończyć ale za którymś razem ruszyła

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj pojeździć i bez skutku, ABS czasami gaśnie ale nic po za tym :(

Czy ktoś może mi pomóc z tymi pieprzon.....mi kontrolkami, byłe tym autem w trasie 950km i dalej swieci. Czy można tą adaptacje zakończyć komputerem ?