Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pasy bezpieczeństwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno zakupiłem autko i mam parę pytań, mianowicie czy b8 ma sygnał nie zapietych pasów bezpieczeństwa? Ponieważ, mam problem z pasem pasażera z przodu, ciężko go wyciągnąć'' trzeba go ciągnąc pod odpowiednim katem, raz wyjdzie ok raz trzeba kabinowac. I nie zapinany go, rzadna kontrolka nie świeci, sygnału głosowego nie ma '' nawet jak kierowca nie zapnie'' i na kompie nie ma błędów :-) w Aso chcą 1100zł za wymianę pasa... Czy ktoś może mi pomóc???

Opublikowano

Pewnie auto po dzwonie jak pas się zacina...

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem go przez serwis wiec raczej jest pewny:-) każda usterka w aucie oznacza dzwona ? Myślę, że to może być sprawa mechanicznego blokowania się pasa, kiedyś słyszałem ,że SA tam jakieś zapatki.... Komp błędu nie widzi....

Edytowane przez Kierzyk

Opublikowano

rozbierz tapiecrke i sprawdz dla pewności .

mój zanajomek tez kupił pewny egzemplarz z salonu :)

Opublikowano
  • Autor

Rozebrałem... i złożyłem, nic nie widać wszystko zabudowane plastikowymi osłonkami i są 2 przewody z kostami, wycykalem, żebyżeby nie narobić większego ambarasu:-) jak wtedy chodziły po chwili to teraz zablokowały się na amen Konieczna wymiana!

Opublikowano

Rozebrałem... i złożyłem, nic nie widać wszystko zabudowane plastikowymi osłonkami i są 2 przewody z kostami, wycykalem, żebyżeby nie narobić większego ambarasu:-) jak wtedy chodziły po chwili to teraz zablokowały się na amen Konieczna wymiana!

Nigdy nie słyszałem żeby sprawne (czyt: bezwypadkowe) pasy same od siebie się zacinały :wink:

Auto nie musiało przejść dużego dzwona żeby pasy odpaliły. Wystarczy dobre hamowanie i naprawdę niewinna stłuczka :whistling:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pas wymieniony działa jak trzeba...