Kierzyk Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam niedawno zakupiłem autko i mam parę pytań, mianowicie czy b8 ma sygnał nie zapietych pasów bezpieczeństwa? Ponieważ, mam problem z pasem pasażera z przodu, ciężko go wyciągnąć'' trzeba go ciągnąc pod odpowiednim katem, raz wyjdzie ok raz trzeba kabinowac. I nie zapinany go, rzadna kontrolka nie świeci, sygnału głosowego nie ma '' nawet jak kierowca nie zapnie'' i na kompie nie ma błędów :-) w Aso chcą 1100zł za wymianę pasa... Czy ktoś może mi pomóc???
Kodzak33 Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Pewnie auto po dzwonie jak pas się zacina...
Kierzyk Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Kupiłem go przez serwis wiec raczej jest pewny:-) każda usterka w aucie oznacza dzwona ? Myślę, że to może być sprawa mechanicznego blokowania się pasa, kiedyś słyszałem ,że SA tam jakieś zapatki.... Komp błędu nie widzi.... Edytowane 3 Listopada 2014 przez Kierzyk
wrclaguna Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 rozbierz tapiecrke i sprawdz dla pewności .mój zanajomek tez kupił pewny egzemplarz z salonu
Kierzyk Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 Rozebrałem... i złożyłem, nic nie widać wszystko zabudowane plastikowymi osłonkami i są 2 przewody z kostami, wycykalem, żebyżeby nie narobić większego ambarasu:-) jak wtedy chodziły po chwili to teraz zablokowały się na amen Konieczna wymiana!
miodzio Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Rozebrałem... i złożyłem, nic nie widać wszystko zabudowane plastikowymi osłonkami i są 2 przewody z kostami, wycykalem, żebyżeby nie narobić większego ambarasu:-) jak wtedy chodziły po chwili to teraz zablokowały się na amen Konieczna wymiana! Nigdy nie słyszałem żeby sprawne (czyt: bezwypadkowe) pasy same od siebie się zacinały Auto nie musiało przejść dużego dzwona żeby pasy odpaliły. Wystarczy dobre hamowanie i naprawdę niewinna stłuczka
Kierzyk Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 Pas wymieniony działa jak trzeba...
Rekomendowane odpowiedzi