Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Źle dobrane amortyzatory ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Poruszałem tutaj już raz temat mojego przodu, który strasznie wysoko siedzi. Mam zawieszenie 1ba, przód jest bardzo wysoko, porównałem kolorystykę kropek na sprężynach z innym b5 1ba 1.6 i dokładnie te same kolory kropek, a siedzi dużo niżej, kolory na sprężynie to jedna różowa i dwie pomarańczowe. Czy możliwe, żeby amortyzatory były złe ? Na dołkach przód dość mocno podskakuję i wiem, że na pewno tak nie powinno być...

Dla przypomnienia, tak stoi wysoko : 23qzaxt.jpg

Edytowane przez nike166

Opublikowano

Masz amory do wymiany bo nie trzymają.

Opublikowano
  • Autor

Możesz rozwinąć? :) Jak to nie "trzymają" ?

Opublikowano

Jakby nie trzymały to by opadł, sprawdź te kropki bo wg Etki powinieneś mieć 1 kropka fioletowa i dwie brązowe, chyba że źle określiłeś kolory

Rozważ może kupno gwintu, wtedy ustawisz sobie jak chcesz :wink:

Opublikowano

Są wylane, lub uciekł gaz. Sprawdź zużycie amorów na przeglądzie.

Opublikowano
  • Autor

sprawdzalem i wyszło po 80%... zresztą jak próbuje nim bujac naciskając ma maskę to bardzo sztywny jest także wylane amortyzatory raczej odpadają ? co do kropek to fipletowa i dwie brązowe ;)

Opublikowano

To już sam nie wiem. W pierwszym poście piszesz że bujają a w szóstym że jest sztywny.

Opublikowano
  • Autor

chodziło mi o to, że jest twardo z przodu i przy dolach czuć jakby koła aż sie unosily , może wsadzone są amorki przystosowane do większego silnika, czy to bez różnicy ??

Opublikowano

Amorki są te same, wiem że przy tym silniku jest problem z poprawnym ustawieniem, dużo osób narzeka że przód stoi wyżej. Jeszcze przychodzi mi do głowy że amorki się zablokowały i dlatego może Ci podskakiwać przód. Bez rozebrania wszystkiego to chyba jak wróżenie z fusów. Jakbyś miał je w ręku to wtedy byś je sprawdził dokładnie. Sprężyny zgadzają się z tym co pisze w Etce. To co mogę Ci doradzić na szybko to albo gwint, tak jak pisałem wcześniej, albo obniżone sprężyny pod Twoją klasę wagową, może wtedy się wyrówna ale w 100% pewności nie ma.

Opublikowano
  • Autor

Będę chciał wsadzić tu eibacha pro kit -30mm także chyba nie będę tego ruszał ;)