Madol1 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam, moja a4 b6 po próbie odczytania pinu już nie odpaliła. Miga kontrolka od kluczyka i napis def na liczniku. Czy ktoś może pomóc w temacie? Wysypał się wsad w liczniku czy tylko coś się rozprogramowało. Wszystko było robione "supr vag k+can"
Wihajster Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam, moja a4 b6 po próbie odczytania pinu już nie odpaliła. Miga kontrolka od kluczyka i napis def na liczniku. Czy ktoś może pomóc w temacie? Wysypał się wsad w liczniku czy tylko coś się rozprogramowało. Wszystko było robione "supr vag k+can" tym kablem uwaliłeś pewnie licznik
damian88bk Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Spróbuj odłączyć akumulator na dobry początek. Znajomy wezwał mnie kiedyś bo nie mógł odpalić po próbie odczytu pinu tym samym sprzętem i ten prosty zabieg mu pomógł
Madol1 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Opublikowano 11 Listopada 2014 Szybkie ściągnięcie klemy pokazuje znowu kilometry dobrze, jednak po przekręceniu kluczyka wraca wszystko czyli def i samochód odpala i za chwilę gaśnie
Wihajster Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Szybkie ściągnięcie klemy pokazuje znowu kilometry dobrze, jednak po przekręceniu kluczyka wraca wszystko czyli def i samochód odpala i za chwilę gaśnie trzeba bylo czytac pin ze sterownika a nie z licznika i nie bylo by problemu.
Madol1 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Opublikowano 11 Listopada 2014 To ustrojstwo samo wybiera z czego czytać...
Wihajster Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 pozostaje usmiechnac sie do kolegi Cwiara ....W sumie do Wrocka nie daleko
Homiczek Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 chyba coś kliknęliście co zapisuje ?!? pewnie się immo rozjechało - trzeba zaadaptować. jeżeli dobrze mówie to w ecu silnika powinien być stosowny błąd
Gość cwiara Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Licznik uwalony i tyle. Te smieszne testerki juz przy odczycie pinu robia balagan.
Homiczek Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 pewnie się immo rozjechało - trzeba zaadaptować.tak sobie to tłumacz a ty jak to sobie tłumaczysz ?!? Że sie na tym nie znasz hehe nawzajem ja pisałem w kwestii odpalenia auta,a def to co innego. a przebieg w RB4 jest banalnie łatwo przestawić, tylko trzeba wiedzieć jak ! No i z dala od zwykłego komandira, no chyba że arbitrusem :]
szogun0 Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Sami znawcy. A mając DEF na liczniku to se... możesz adaptować immo w nieskończoność. Jeśli chodzi o przebieg w tym liczniku, to wiedząc jak robi się go kablem za 70 PLN. Pin tak samo. Teraz to będzie kupa z licznikiem autora tematu. Najprędzej to wymiana na nowy. Edytowane 26 Listopada 2014 przez szogun0
Gość cwiara Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 Z przebiegiem i pinem się zgadza z tym ze jest to wiedza która kosztuje i nikt jej za darmo nie ujawni. Temat uważam za wyczerpany.
Rekomendowane odpowiedzi