Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[AHL] diagnostyka VAG czujnik G2/G62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W ostatnim czasie zauważyłem, że wskazówka od temperatury zaczęła dziwnie się zachowywać.. Np. jeżdżąc po mieście temp. rośnie powyżej 90.. (dawniej trzymała równiutko 90) Jadąc ze stałą prędkością na autostradzie temperatura według wskazań wskazówki spada poniżej 90 o ok. 10-20 stopni.. Nie wiem czy są to dobre wskazania dlatego chciałem odczyt dokonać z VAGiem

-G2

wchodzę w 01 (silnik) później bloki pomiarowe i 007

-G62

wchodzę w 17 (wskaźniki) bloki pomiarowe i 003

(

)

a okazuje się, że nie znajduje niczego takiego jak odczyty temperatury.. Czy w AHL trzeba się odwołać do jakiś innych bloków pomiarowych niż wskazane ?

Próbowałem, też odczytać temp. z ukrytego menu na klimatroniku (51 – temperatura chłodziwa silnika) na zimnym pokazywał 90.. Po włączeniu temperatura zaczęła rosnąć od ok 40 i zatrzymała się na 90.. Orientuje się ktoś z którego czujnika jest to odczyt (G2/G62) ?

Z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Opublikowano

jeżeli chodzi o sprawdzenie temperatury cieczy chłodzącej w klimatroniku to odpowiedni do tego zabiegu jest kanał 49 i tam skala powinna czynac sie od 30 mniejszej temperatury niż tej nie pokaże klimatronik

Opublikowano

jeżeli chodzi o sprawdzenie temperatury cieczy chłodzącej w klimatroniku to odpowiedni do tego zabiegu jest kanał 49 i tam skala powinna czynac sie od 30 mniejszej temperatury niż tej nie pokaże klimatronik

ja znalazłem taką rozpiskę:

http://mr-fix.pl/wpis/audi-climatronic-ukryte-menu-a3-8l-a4-b6/

i z tego wychodzi, że 51 kanał.. chyba, że to jest nie a4 ?

Opublikowano

mam taki sam klimatronik u siebie i na kanale 49 mam temperaturę chłodziwa może dlatego na tym filmiku jest inaczej bo tam jest podane że a4 B6

Opublikowano

a okazuje się, że nie znajduje niczego takiego jak odczyty temperatury.. Czy w AHL trzeba się odwołać do jakiś innych bloków pomiarowych niż wskazane ?

tak

zobacz w Silnik->Bloki pomiarowe->003 (trzecia kolumna)