Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zawór odcinający paliwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wymień zaworek powinno być ok :good:

Opublikowano

wymieniając zaworek i tak musisz go odkręcić ! ale po co wymieniać skoro masz objawy jego zabrudzenia, jeśli nie chce Ci się go wyczyścić to kupuj nowy - Twój wybór.

Opublikowano
  • Autor

tu nie chodzi o to że mi się nie chce tylko o to że nie chciałbym tu nic zepsuć... :mysli:

PYTANIE: jest jakiś specjalny klucz którym by trzeba było ten zaworek wykręcać? bo żaden z mojej licznej palety nie podoła temu zadaniu :polew:

Opublikowano
  • Autor

uwaga uwaga!...

Podjeżdżam dziś na BP... tankuję sobie większą ilość ropki... :ON: płacę... wychodzę... odpalam... i... :shocked:

Niunia cichutko tylko zamruczała przy odpaleniu bez żadnego skoku obrotów... :mysli: dało mi to do myślenia... wyruszam więc w trasę nieśmiało naciskjąc gaz i już samochód przyśpiesza znacznie lepiej niż jeszcze pół godziny wcześniej... przełączam więc na "3" (automat) i przyjemne wciskanie w fotel :OMG: tak się podekscytowałem że zamiast 1,5km (tyle mam od stacji do domu) to droga wyszła mi 40km :tongue4:

I teraz pytanko...

Jak to się mogło stać? jeżeli bym miał coś z tym zaworkiem nie tak to chyba by tak było dalej? Dodam że próbowałem potem gasić samochód, włączać wyłączać... u zbrajałem zabezpieczenia (w tym odcięcia zapłonu) i rozbrajałem i furka chodzi wyśmienicie... Żadnych błędów vagiem ani kompletnie nic przy niej nie ruszałem :kox:

Potrafi mi to ktoś logicznie wytłumaczyć?