Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika a problem z wbijaniem biegów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem ostatnio olej i ogólnie oglądałem auto na kanale. Zauważyłem, że po lewej stronie (pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego) jest poduszka silnika i była trochę usyfiona w jakiejś czerwonej mazi. Doczytałem w necie, że to objaw, że puściła - poza tym nie słyszę żadnego brzdąkania, czy przy redukcji czy na dołkach... no ogólnie nic, ale właśnie znalazłem na forum w starym temacie że ktoś miał problem z wbiciem jedynki, wchodziła do połowy. Ja mam ten sam problem od dłuższego czasu, jedynka wchodzi do połowy to muszę wrzucić dwójkę trzymając sprzęgło i potem pierwszy bieg wchodzi gładko. Nie wiem czy akurat ta poduszka ma wpływ na zmianę biegów bo podobno jest jeszcze jedna w okolicy skrzyni biegów a ja nie wiem gdzie ona jest.

1. Czy czerwony/fioletowy olej, takie skrzepy w niewielkiej ilości to objaw walniętej poduszki?

2. Czy ta poduszka pod zbiorniczkiem wyrównawczym może mieć wpływ na zmianę biegów?

3. Wymieniać? Czy ten olej który jest w bardzo małej ilości może świadczyć że jeszcze coś innego padło? Od góry nic nie jest brudne, tylko to jakby ramię/podstawa od spodu w tych zagłębieniach brudna.

Opublikowano

Podpinam się pod temat, mam błąd poduszek pod silnikiem, nie zaglądałem pod spód, ale komputer pokazuje błąd, mam multitronic 3.0 tdi quattro, i zaczęło mi dziwnie szarpać przy zmianie biegu z 1 na 2 i z redukcji 3 na 2.... podobno sterownik tak mówi mechanik, ale błędów żadnych skrzynia nie pokazuje :/

Opublikowano
  • Autor

Dojrzę z kanału tę poduszkę pod skrzynią biegów? Może ktoś pomoże?