Blondi92 0 Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 cześć, jestem nowa na tym forum :-) mam problem z moją Małą A4... od jakiegoś czasu przy odpalaniu silnika słychać stukot, silnik chodzi glosniej niż kiedyś i nie czuję takiej mocy naciskając pedał gazu. słabo znam się na samochodach a mechanik kobiecie może wkręcić wszystko... o Niej: A4 B6 2,5 tdi quattro 180km, 2001 rok, przebieg 305tys. pomocy :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekA4 1 Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Takie coś czy bardziej ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondi92 0 Posted December 11, 2014 Author Share Posted December 11, 2014 ten pierwszy :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelinio301 1 Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Walki kończą sie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondi92 0 Posted December 12, 2014 Author Share Posted December 12, 2014 aha... właśnie jestem za granicą, mam jakieś 1800km do domu. mam już panikować czy jeszcze chwilę poczekać? i czy byłby ktoś w stanie napisać mi koszt naprawy wraz z robocizną (mechanik znajomy znajomego więc pewnie z rabatem będzie)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekA4 1 Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Blondi92 3 postów Dołączył:22 lis 2014 Imię:Paulina Lokalizacja:Rzeszów Model:A4 B6 Nadwozie:Sedan Rocznik:2001 Silnik:2.5 TDI V6 Kod silnika:1B Napęd:quattro Skrzynia:Manual Paliwo:ON Napisano wczoraj, 18:50 ten pierwszy :-( Spokojnie dojedziesz bez pochopnych decyzji,polecam wpierw pojechać do mechanika(lub jak masz w miarę zaradnego faceta ) zdjąć pokrywy zaworów tzw dekle a jeśli jest to tylko na jednej głowicy to na początek tam gdzie głośniejsza i zobaczyć w jakim stanie masz hydraulikę i wałki. Koszt wałków plus hydraulika to około 2.6k-3k zł (jest wiele tematów na ten temat trzeba troszkę poszukać w szukajce) robocizna zależy do kogo oddasz tylko wydając 2.6k nie brałbym "Wieśka z młotkiem" a zaufanego fachowca Pozdrawiam Krzysiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondi92 0 Posted December 12, 2014 Author Share Posted December 12, 2014 Nie mam faceta więc polegam tylko na sobie i mechaniku :-) dziękuję wszystkim ! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzysiekA4 1 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Możesz zrobić to zawsze sama dwa klucze i jesteś w domu ,tak poważnie nie ma z tym wielkiej filozofii a fota co w środku wystarczy żeby Ci nakreślić o co kaman Może każda Blondii to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts