Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężko się zamykają i otwierają drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam tak już od roku (od kiedy kupiłem auto) a mianowicie... Drzwi przednie od strony pasażera strasznie ciężko się otwierają i zamykają. Drzwi ogólnie mają tzw. "stopery" czyli jak się np. je zamyka to na chwile przyhamują, dalej się zamykają, znów przyhamują i się zamkną całkowicie (tak mam z drzwiami kierowcy i z drzwiami tylnymi) a z tym od pasażera z przodu jest tak jak by ten "stoper" miały non stop. Wiecie o co z tym chodzi? Miał ktoś już tak?

Opublikowano

Przepraszam,że dołączę się do pytania ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Otóż w moim przypadku też ciężko zamykają się drzwi.Są chyba nieco opuszczone.Ogolnie jest luz na gornym zawiasie drzwi od strony kierowcy.

Wcale nie taki mały..czuć go jeżeli przyłożymy drzwi blisko karoserii i zaczniemy unosić je ku górze.

Chciałbym go wymienić.Opłaca się ? szrot odpada bo podobno każdy ma luz.Jakiś zamiennik,oryginał? Jak wygląda to cenowo ? Górny zawias składa się z dwóch elementów.Należy wymienic obydwa ?

Słyszałem też,że w b5 problem jest z ramką drzwi(świszczenie powyzej 100kmh).Ją także należałoby podnieść na śrubach?

Opublikowano

A próbowałeś je regulować? Może na początek podnieś je lekko na zawiasach. Ja miałem u siebie niesamowicie opadniete ale mój blacharz mi je lekko podniósł przy okazji jak coś tam robił.

Opublikowano

Skoro jest duży luz to raczej wypadałoby w moim przypadku wymienić ten zawias.Po wymianie pewnie się podniosą.Reszta to może być kwestia podniesienia na ramce.

Ktoś wie jak jest z dostępnością tego górnego zawiasu jako nowej części ? Są zamienniki ?

Edytowane przez zakwas1

Opublikowano

Skoro jest duży luz to raczej wypadałoby w moim przypadku wymienić ten zawias.Po wymianie pewnie się podniosą.Reszta to może być kwestia podniesienia na ramce.

Ktoś wie jak jest z dostępnością tego górnego zawiasu jako nowej części ? Są zamienniki ?

poprostu szukaj zawiasu z anglika :) a z tym świszczeniem to niewielki wpływ ma na to zawias. jezeli chcesz podniesc drzwi do góry to musisz regulować w miejscu gdzie zamek trafia na rygiel. przerabiałem problem u siebie. PS. uzupełnij profil bo nie wiem o jakim aucie rozmawiamy

a co do problemu autora tematu to mialem to samo po kupnie auta i regularnie co pare dni psikałem wd 40 na dolny zawias tam gdzie te ograniczniki i po miesiacu bylo juz wszystko okej :)

Edytowane przez misiek95

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podejrzewam dolny rygiel drzwi (chodzi o ten ogranicznik - pręt w dolnym zawiasię) , mam to samo strasznie ciężko się otwierają i zamykają trzeba mocno ciągnąć jakby zawiasy były zardzewiałe.

Edytowane przez macek87

Opublikowano

Mam podobny kłopot, spróbuje poregulowac i dam znac czy obylo sie bez wymiany zawiasu