Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi 80 2.6E V6 Ogoniastego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Przygodę z Audi zacząłem od 2014 roku (wcześniej praktycznie same VW). W czerwcu udało mi się kupić moją pierwszą 80-tkę. Niestety po półtora miesiąca jazdy facet wymusił pierwszeństwo i Audi skończyło tak :
20140827_193547.jpg
Potem wpadło BMW e30, ale buda okazała się niewarta roboty.
Powoli przeszukiwałem ogłoszenia i sam nie wiedziałem co chciałem...Postanowiłem znów spróbować z 80-tką. Znalazłem ciekawe ogłoszenie, cena nie z kosmosu i przyjemny silniczek. Przyjechaliśmy, obejrzeliśmy i za kilka dni przyjechaliśmy już z gotówką ;)
Wyposażenie :
-Wspomaganie kierownicy
- Elektryczne, podgrzewane lusterka
- 2 poduszki powietrzne
- climatronic
- ABS
- 2x elektryczne szyby
- termometr zew.
- 4x tarczówki
- centralny zamek
- halogeny
- zespolone lampy
- drewniane wstawki
Od razu po kupnie zająłem się praniem tapicerki i polerką lakieru. Nie robiłem na ideał ze względu na to, że zaraz miała nadejść zima. Do polerki użyłem past firmy KochChemie. Na zdjęciach efekt po użyciu jednej z trzech past.
Plany :
Z początku miał to być zwykły dupowozik do czasu aż zbiorę na kolejną e30. Jednak przywiązałem się do tego autka i planuję doprowadzić go do ideału. Z planów na najbliższy czas to uszczelnienie silnika i doprowadzenie mechaniki do zadowalającego mnie stanu, kolejna korekta lakieru, zmiana felgi na 16'' lub 17'' (Borbet T, Borbet A, a najbardziej przekonują mnie Avus'y). Na pewno pójdzie w dół. W najbliższych tygodniach mam zamiar zająć się przeróbką układu wydechowego.
Koniec suchej teorii. Czas na fotki ;)

Edytowane przez Ogoniasty

Opublikowano

Fajna sztuka,miałem ten sam kolor,teraz tylko zderzaki z s2 i dobra felga i bedzie kosa!

Opublikowano

Mój dziadek miał taka, ale złota, zawsze z nim czyściłem, a potem była przejażdżka na kolanach. Dopóki nie trafił w ręce ciotki, stan był idealny.

Jest możliwość wstawienia ksenonu do tego autka? Albo jakieś dobre zarowy.

Maja swoją urok te autka. Podobnie jak pierwsze a8. Chciałbym tak wypolerować lakier w swoim, ale boje sie maszynowej polerki

Powodzenia i kasy na mody, w tym Nowym Roku

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ^_^
W 80-tcę wychodziły również oryginalnie lampy soczewkowe, ale ich cena jest dla mnie zbyt wysoka. W zamian takich lamp wolę sobie uszczelnić silnik.

Ja w polerce już trochę siedzę. Zaczynałem od polerowania golfa II tanimi pastami, potem załapałem więcej wprawy polerując auta w lakierni. Sam detailing to moja mała pasja :)

Tutaj mam jeszcze fotkę jakoś miesiąc po polerce. Zdjęcie robione telefonem.

20141210_143137.jpg
Opublikowano

Oglądałem na własne oczy :) ,aż przyjemnie było pooglądać i przejechać się nią :) Lepszej 80 od dawna nie widziałem :)

Pozdro Marcin !

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Świetna 80-tka.

Właścicielowi gratuluję autka, a autku właściciela :)

Dbaj o nią bo jest się czym pochwalić.

Opublikowano

Ładna 80 i z dobrym motorem :wink: