numen1 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam, Najprawdopodobniej rozsypał mi się koło dwumasowe i pewnie sprzęgło.Mam teraz pytanie 1. czy kupić nowe? 2. Regenerować? 3. Używkę. 1. Kupno nowego + sprzędło to koszt ok. 2 tys 2. Regeneracja koła + sprzęgło koszt ok. 900zł ( czy regenerował ktoś ? czy warto? i jak to gdzie ) 3. Kupno używki, koszt ok 500zł czy warto?
Dev Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Kolego najpierw uzupełnij profil bo nie wiadomo co pisac
numen1 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Dopiero co zauważyłem, profil bym uzupełniony. Ok poprawione Edytowane 7 Stycznia 2015 przez numen1
Cin Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jak byś znalazł używkę z przebiegiem do 50 tys pierwszy montaż to warto. Ale kto w tym kraju powie Ci prawdę. Ja założyłem nowke LUKa i nie wytrzymała 20 tys km
numen1 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 LoL jak to? gwarancja? Mi padło po 260 tys km. Na regenerowane dają 1 rok gwarancji.
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Luk czy Sachs - jeden ciul. Około 1800 plus robota od 200 do 400. Były jakieś objawy zanim się rozsypało Kolego ?
numen1 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 na 100% jeszcze nie jest potwierdzone bo auto stoi na warsztacie i czeka na wyjęcie skrzyni. Objawy był takie, czasami jedynka nie chciała wchodzić ale to naprawdę rzadko było może raz na 1-2mc przez okres 2 lat. Jakieś ponad 1mc temu, strasznie zaczęło trząść w aucie jak w traktorze głównie na jałowym ale również to było odczuwalne na każdym biegu. Początkowo myślałem ze to poduszki pod silnikiem. Zajechałem do mechanika i ruszał(rwał) silnikiem, wsteczny i puszczał szybko sprzęgło. Ponoć tak się sprawdza poduszki ? Co zaskakujące przeszło, to jeździłem dalej. A ostatnio na trasie podczas jazy to samo, czyli jak w traktorze. Gdy na stacji zgasiłem silnik to już nie mogłem zapalić. Rozrusznik poszedł? Takie były objawy. Na holu auto odpaliło i dojechałem do warsztatu. Mechanik wyciągnął cały rozrusznik i na nim rozsypane sprężynki. I ponoć to kawałki powpadały do rozrusznika i zablokowały go. I tyle wiem.
Rekomendowane odpowiedzi