Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc przy zakupie auta ze/w Szwecji - ARTYKUŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Mefjiu trochę mnie uspokoiłeś. Jutro będę oglądał takie same audi też ze Szwecji tylko, że za 9.5tyś więc jeśli ta będzie w bardzo złym stanie to będę próbował stargować tą do 12-12.5tyś

Opublikowano

@mefjiu

Hej mam pytanie bo widzę że dobrze orientujecie się odnośnie samochodów z Szwecji. Jestem zainteresowany zakupem Audi a4b7 1.8t przebieg 130k wszystko wygląda ok tylko na stronie http://biluppgifter.se/fordonzauważyłem następującą sytuację:

Trafikstatus 2016-11-25

Avställd och får ej användas i trafik

Ägarbyte 2016-11-25

Ny brukare

Besiktigad 2016-11-22

Kontrollerad vid 13 001 mil, giltig till 2018-03-31.

Besiktigad 2016-03-31

Kontrollerad vid 12 547 mil, giltig till 2017-03-31.

Ägarbyte 2015-04-05

Ny brukare

Besiktigad 2015-03-28

Kontrollerad vid 12 173 mil, giltig till 2016-03-31.

Besiktigad 2014-03-03

Kontrollerad vid 10 788 mil, giltig till 2015-03-31.

Ägarbyte 2012-10-16

Ny brukare

Trafikstatus 2012-10-16

Påställd och får användas i trafik

Ägarbyte 2012-09-28

Ny brukare

Ägarbyte 2009-11-19

Ny brukare

Registrerad 2007-06-11

Registrerad för trafik i Sverige

Förregistrerad 2007-05-21

Förregistrerad och tilldelad regnummer

Tillverkad 2007-05

Fordonet tillverkat i Tyskland

Czym może być spowodowany dodatkowy przegląd po 8 miesiącach (jakiś "dzwon", kolizja) pozostałe przebiegi regularnie co rok ? Co oznaczają pozostałe statusy ?

Edytowane przez KacperM

Opublikowano
  • Autor

Może to być jak w PL: wycofali mu za jakieś uszkodzenie przegląd, albo przy zmianie właściciela ktoś chciał sprawdzić auto

Opublikowano

Nie zgodzę się z tą żółtą naklejką od airbag nad radiem. Mam auto od 1-ego,jedynego właściciela który na pierdyliard procent nie ma nic wspólnego z wypożyczaniem aut a ta naklejka również jest.

Opublikowano
  • Autor

Może wymieniał panel i kupił z naklejką od takiego auta... A Avis sporo Audic, nawet w PL i każda ma taką naklejeczkę, u nas w Toyocie Yaris z Avisa, jak przylecieli znajomi z USA, to też widziałem tą naklejkę.

Edytowane przez mefjiu

Opublikowano

Z salonu kupiona z taką naklejką.

Opublikowano
  • Autor

To nie wiem, nie dam sobie ręki uciąć... Nie po to jest ten temat, żeby się kłócić

Opublikowano

Nie kłócę się tylko stwierdzam fakty, mam tam bliskich znajomych i prawie w każdym aucie jest ta naklejka. Nawet w firmowym aucie które było brane jako nówka jest ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja tam bywam po miesiac- dwa w roku i w przeciętnym aucie bez historii leasingu/ wypożyczalni nie widziałem takiej naklejki, dlatego mi się nie zgadza to, co piszesz, a sporo aut oglądam eksport po 15-30 tys kr. Ale to kto jak uważa. Napisałem ten temat, żeby ludziom ułatwić zakupy auta tam, nie po to by drzeć koty, więc ew. kłócić się zapraszam na pw ;)

Edytowane przez mefjiu

Opublikowano

mefjiu widze ze dobrze orientujesz sie na rynku szwedzkim

Wiem ze nie Audi ale moze pomozesz . ciezko mi idzie poruszanie sie po szwedzkich stronach . co mozna powiedziec o tym aucie ? czy ,mozna gdzies sprawdzic czy bylo serwisoane?

LZS509

Edytowane przez adams111

Opublikowano

I rej w SE 2011-11-07 , przebieg przy ostatnim przeglądzie w 2016-10-19 166184km

Opublikowano
  • Autor

2.11.2016 był wystawiony na Blocket.se za 45.000kr z przebiegiem 170.000km, stało 2 dni na ogłoszeniu, po czym 4.11.2016 wycofano "oc" i tak jest do tej pory.

Rok modelowy auta 2012

Opublikowano

2.11.2016 był wystawiony na Blocket.se za 45.000kr z przebiegiem 170.000km, stało 2 dni na ogłoszeniu, po czym 4.11.2016 wycofano "oc" i tak jest do tej pory.

Rok modelowy auta 2012

Dzięki za pomoc i informacje. Czy wiecej info z tego ogloszenia na blocket można otrzymać? Czy był uszkodzony? Serwisowany?

Rok modelowy auta 2012

Dzięki za pomoc i informacje. Czy wiecej info z tego ogloszenia na blocket można otrzymać? Czy był uszkodzony? Serwisowany?

Opublikowano
  • Autor

Niestety wiem tylko tyle, ponieważ ogłoszenie jest nieaktywne. Moim zdaniem skoro auto po 2 dniach "wiszenia" na blocket.se zostało zdjęte, to albo tak szybko zeszło, albo coś się z nim stało. Obstawiał bym to drugie, skoro tego samego dnia, co ogłoszenie zdjęto, ktoś wycofał "ubezpieczenie", chyba że sprzedał np. polaczkowi, to tłumaczy takie zachowanie...

P.S. Auto w tym czasie nie zmieniło właściciela bądź nowy nie zgłosił nabycia.

Aaa... Kolego. Było mówić, że auto stoi w PL. Teraz widzę, że stoi na alledrogo. Generalnie auto kupione w Borby (ok. 20km od Ystad), a stoi w szczecinie. Nawet jak zapłacił za nie 42000kr, transport ok. 1400kr (Ystad- Świnoujście), opłaty ok. 1000zł, to auto wyszło go 21500zł max, więc trochę chce zarobić, ale w sumie cena 45000kr jest dość normalna jak na tamtejszy rynek. Jedź z czujnikiem i sprawdź co i jak. Przebieg ma ori, bezwypadkowy (niby tak jest w opisie), więc teoretycznie warto.
Na pewno przy odpowiednich negocjacjach sporo urwiesz z ceny ;)

Edytowane przez mefjiu

Opublikowano

Niestety wiem tylko tyle, ponieważ ogłoszenie jest nieaktywne. Moim zdaniem skoro auto po 2 dniach "wiszenia" na blocket.se zostało zdjęte, to albo tak szybko zeszło, albo coś się z nim stało. Obstawiał bym to drugie, skoro tego samego dnia, co ogłoszenie zdjęto, ktoś wycofał "ubezpieczenie", chyba że sprzedał np. polaczkowi, to tłumaczy takie zachowanie...

P.S. Auto w tym czasie nie zmieniło właściciela bądź nowy nie zgłosił nabycia.

Aaa... Kolego. Było mówić, że auto stoi w PL. Teraz widzę, że stoi na alledrogo. Generalnie auto kupione w Borby (ok. 20km od Ystad), a stoi w szczecinie. Nawet jak zapłacił za nie 42000kr, transport ok. 1400kr (Ystad- Świnoujście), opłaty ok. 1000zł, to auto wyszło go 21500zł max, więc trochę chce zarobić, ale w sumie cena 45000kr jest dość normalna jak na tamtejszy rynek. Jedź z czujnikiem i sprawdź co i jak. Przebieg ma ori, bezwypadkowy (niby tak jest w opisie), więc teoretycznie warto.

Na pewno przy odpowiednich negocjacjach sporo urwiesz z ceny ;)

Dzięki za analizę i opinie :) pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Na zdrowie ;)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam,

jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc. Kolega wiezie mi auto ze Szwecji, od Szweda( niby). Sprawdzałam na stronce http://biluppgifter.se/fordon/GBC361 oraz https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/UppgifterAnnatFordon/Fordonsuppgifter 

czy mefjiu  mógłbyś mi pomóc to zinterpretować ? Samochód miał 9 właścicieli ? To dużo ...W lipcu 2013 roku były trzy zmiany właściciela ?

Opublikowano
  • Autor
Dnia 20.01.2017 o 11:54, nadziusia napisał:

Witam,

jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc. Kolega wiezie mi auto ze Szwecji, od Szweda( niby). Sprawdzałam na stronce http://biluppgifter.se/fordon/GBC361 oraz https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/UppgifterAnnatFordon/Fordonsuppgifter 

czy mefjiu  mógłbyś mi pomóc to zinterpretować ? Samochód miał 9 właścicieli ? To dużo ...W lipcu 2013 roku były trzy zmiany właściciela ?

Właścicieli miał 9, ale wliczają się w to leasingi, komisy, itd., więc w rzeczywistości auto mogło mieć nawet 3 użytkowników. Pozdrawiam.

Opublikowano

A czy można sprawdzić autko o nr rej jjx 098 ? Bo ze wszystkich informacji uzyskałem,że miał 5 właścicieli i wpis "traficstatus" ?Byłbym wdzięczny za pomoc.

Opublikowano
  • Autor

A co chcesz wiedzieć dokładnie? Bo wszystko opisałem w poście. 

Auto opłacone, jeżdżące, jeżeli o trafikstatus chodzi