mateonww Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam. Potrzebuje schemat obiegu wody w układzie chłodzenia w silniku 2.0 alt. Kiedyś znalazłem taki schemat z zaznaczonymi strzałkami które pokazywały kierunek płynięcia cieczy.
benyA4 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 wszystkie schematy znajdziesz w Etce http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php
mateonww Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) na tamtym schemacie nie ma umieszczonego kierunku płynięcia cieczy. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez mateonww
benyA4 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 kolego bo kierunek jest oczywisty , wynika z budowy i dzialania ukladu.
mateonww Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Masz rację przyjacielu tylko że nie jestem mechanikiem i nie znam się na tym. Kiedyś widziałem gdzieś taki rysunek gdzie był dokładnie pokazany obieg wody.
benyA4 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 To moze napisz jaki masz problem z silnikiem?? , duży czy mały obieg obieg Cie interesuje ???
mateonww Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 nie mam obiegu wody w układzie dlatego chciałem poznać dokładny obieg wody jak pokoleji przechodzi układem. Nie mam też ciśnienia w układzie, silnik sie gotuje, brak ogrzewania w aucie. Uszczelka pod głowicą jest wymieniona i pompa wody jet sprawna.
benyA4 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Skąd wiesz ze pompa dobrze dziala ??? Jesli nie ma ogrzewania to nawet maly uklad nie dziala ??? uklad nie jest zapowietrzony ??? czy ktores weże robia sie ciepłe ??? sprawdzales vagiem bledy ???
Rekomendowane odpowiedzi