Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuner TV w MMI 3G w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Proszę tu napisać kto co zrobił w tym temacie u siebie w aucie.

Ja nie mam TV i nic o tym nie wiem ... ha :banan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A co chcesz wiedziec ?

Opublikowano
  • Autor

Jak zasięg ? Jak odbiór ? Cyfrowy ?

Podaj listę części potrzebnych do montażu b8 i lift.

Opublikowano

Z tego co sie mniej wiecej orientuje to tylko jeden TUNER bedzie hulał w A4 4G0919129C cyfrowy

Do tego okablowanie i zmiana wzmacniaczy antenowych

Opublikowano

Tak jak wrclaguna napisal ,tylko tuner 4G0919129C obsluguje kodowanie MPEG-4 ,a takie jest obecnie uzywane w wiekszosci krajow europejskich.Jest to tuner cyfrowy oczywiscie.

Do tego wymiana wzmacniaczy antenowych ,okablowanie od wzmacniaczy do tunera TV ,w sumie 3 kable + kabel od tunera TV do jednostki MMI.

Oczywiscie wtyczka w ktorej jest zasilanie ,oraz przejsciowka do wpiecia sie w swiatlowody.

Plus jest taki ze Tuner TV nie ma CP ;)

Opublikowano

2 tysie za TV w samochodzie :kox:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Z tego co sie mniej wiecej orientuje to tylko jeden TUNER bedzie hulał w A4 4G0919129C cyfrowy

Do tego okablowanie i zmiana wzmacniaczy antenowych

w 2 tys. powinnismy sie zmiescic.

Jakie wzmacniacze powinny być do tego tunera i czy anteny są już w zamontowane w szybach? (avant)

Opublikowano

Wzmacniacze ida rózne w zaleznosci czy mamy sedana czy avanta

ogólnie sa ze zielona wtyką

na szybie mamy juz anteny .

xDSC_0003.jpg

Opublikowano

Wzmacniacze ida rózne w zaleznosci czy mamy sedana czy avanta

ogólnie sa ze zielona wtyką

na szybie mamy juz anteny .

xDSC_0003.jpg

Czy ten typ pasuje właśnie do avanta ? Czy jest różnica w tych wzmacniaczach w przedlifcie i polifcie? Mnie osobiście interesuje przedlift ale niektórzy będą pewnie zainteresowani tą drugą wersją. I jeszcze jedno czy lewy i prawy wzmacniacz mają to samo oznaczenie?

Opublikowano

To jest fotka poglądowa :wink: wszystko zalezy jakie mamy MMI

do avanta numer to : 8K9035225 G prawy 8K9035225 E lewy

Opublikowano

To jest fotka poglądowa :) wszystk ozalezy jakie mamy MMI

do avanta numer to : 8K9035225 G prawy 8K9035225 E lewy

Dzięki za konkretne info, a jeśli jesteśmy przy tym temacie to czy nie ma problemów z kodowaniem tego tunera w przed lifcie, dokładnie chodzi o współpracę z jednostką MMI 3G 8T1 035 670 E z roku 2010. Cyfrowy tuner był montowany fabrycznie chyba od roku 2013. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja zakladalem B)

Mam MMI 3G High z 2009r ,tuner ktory zalozylem jest z pazdziernika badz listopada 2014 i dziala bez problemu.

Tak naprawde to jest to jeden z najlatwiejszych modow ,na liscie modulow w 19 Gateway trzeba zaznaczyc 57 - Tuner TV i to wszystko.

W MMI w zakladce MEDIA tuner TV pojawil sie na liscie automatycznie po podlaczeniu go do instalacji w aucie.

Ponizej filmik z mojego auta ,nie wiem dlaczego po wrzuceniu YT zepsul sie dzwiek ..

Edytowane przez MarcinOslo

Opublikowano

Ja zakladalem B)

Mam MMI 3G High z 2009r ,tuner ktory zalozylem jest z pazdziernika badz listopada 2014 i dziala bez problemu.

Tak naprawde to jest to jeden z najlatwiejszych modow ,na liscie modulow w 19 Gateway trzeba zaznaczyc 57 - Tuner TV i to wszystko.

W MMI w zakladce MEDIA tuner TV pojawil sie na liscie automatycznie po podlaczeniu go do instalacji w aucie.

Ponizej filmik z mojego auta ,nie wiem dlaczego po wrzuceniu YT zepsul sie dzwiek ..

Czy w Polsce też tak dobrze działa i również podczas jazdy też? A dźwięk jest

Ja zakladalem B)

Czy w Polsce też tak dobrze działa i również podczas jazdy też? A dźwięk jest

Czy w Polsce działa równie dobrze? A jak podczas jazdy? I jeszcze jedno do czego jest podłączony pin 3 złącza blokowego tunera - Open circuit diagnostic lead i gdzie fabrycznie są umieszczone gniazda typu chinch AV input? Pozdrawiam kolegów :)

Opublikowano

Tuner niedawno zalozylem i jeszcze nie bylem w Polsce ,w lipcu przetestuje

W miescie dziala dobrze ,poza juz niekoniecznie ,zalezy gdzie.

Pin 3 z wtyczki tunera TV zmostkowalem we wiazce radia

Gniazd chinch na tunerze TV nie ma ,sygnaly te sa w tej samej wtyczce co zasilanie ,trzeba je wyprowadzic taka przejsciowka

http://allegro.pl/zlacze-aux-in-video-audio-do-tuner-tv-w-audi-q5-q7-i5338851208.html

Opublikowano

Tuner niedawno zalozylem i jeszcze nie bylem w Polsce ,w lipcu przetestuje

W miescie dziala dobrze ,poza juz niekoniecznie ,zalezy gdzie.

Pin 3 z wtyczki tunera TV zmostkowalem we wiazce radia

Gniazd chinch na tunerze TV nie ma ,sygnaly te sa w tej samej wtyczce co zasilanie ,trzeba je wyprowadzic taka przejsciowka

http://allegro.pl/zlacze-aux-in-video-audio-do-tuner-tv-w-audi-q5-q7-i5338851208.html

Jasne, a dużo kłopotu jest z montażem wzmacniaczy antenowych. Trzeba dołożyć nowe czy wymienić istniejące? Z szyby są wyprowadzone przewody z wtyczką czy trzeba tam coś kleić czy też lutować? Łatwo jest rozebrać tapicerkę żeby się tam dostać? Nigdy jeszcze nie zaglądałem w te okolice.>

Opublikowano

Lewy do wymiany ,prawego wogole nie mialem (prawy jest tylko od TV i DAB) ,ale wtyczka z szyby byla gotowa.

Co do montazu i tapicerek ,ja to montowalem w A5 Coupe ,wiec u Ciebie bedzie zupelnie inaczej.

Opublikowano

Lewy do wymiany ,prawego wogole nie mialem (prawy jest tylko od TV i DAB) ,ale wtyczka z szyby byla gotowa.

Co do montazu i tapicerek ,ja to montowalem w A5 Coupe ,wiec u Ciebie bedzie zupelnie inaczej.

Dokładnie tak, a powiedź jeszcze czy wzmacniacze są zasilane przez przewód koncentryczny z tunera czy są na nich osobne złącza do zasilania? :hi:

Opublikowano

Nie ma żadnych osobnych złącz zasilających.

Opublikowano

Nie ma żadnych osobnych złącz zasilających.

Czyli mają zasilanie typu phantom przez kabel sygnałowy. Kable do anten robiłeś (kabel+wtyczki+montaż) czy kupowałeś gotowe?