Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Skanowanie modulow-prosze o analize znalezionych bledow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - jestem swiezo po zakupie b6 130 awx 2001r i oto wynik pierwszego zczytania

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Chassis Type: 8E - Audi A4 B6

Scan: 01,02,03,08,09,15,16,17,26,36,37,45,46,55,56,63,76

Address 01 -------------------------------------------------------

Controller: 038 906 019 FP

Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 1467

Coding: 00002

Shop #: WSC 63351

WAUZZZ8E52A085106 AUZ6Z0A0112525

1 Fault Found:

17664 - Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus

P1256 - 35-10 - - - Intermittent

Readiness: N/A

Address 17 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 920 900 G

Component: KOMBI+WEGFAHRS. RB4 D22

Coding: 00000

Shop #: WSC 00006

WAUZZZ8E52A085106 AUZ6Z0A0112525

1 Fault Found:

01304 - Radio

49-00 - No Communications

TO domyslam sie ze nie mam ori radia-mam jakiegos nawet dosc fajnego panasonica-wiec i komunikacji z radiem komp nie ma

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AD

Component: Komfortgerát T85 0315

Coding: 06720

Shop #: WSC 63351

2 Faults Found:

01561 - Left Rear Door

61-10 - Won't De-Safe - Intermittent

01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)

80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent

End ------------------

No i cos od drzwi-ale nie wiem o co kaman.Prosze o rade-a w szczegolnosci jesli chodzi i ENGINE

Opublikowano

termostat do obejrzenia(wymiany) - i to dość ważne przed zimą... radio wiadomo... a z tymi drzwiami (pierwszy błąd) miałem to samo i jakoś samo przeszło (po 3 kasowaniach chyba) ale skoro masz intermitent to możesz zerknąć w centralny bo po prostu się czasem nie odbezpieczają...

Opublikowano
  • Autor

Termostat mowisz-a nie czujnik temperatury do wymiany??? Rozgrzewalem go jazdami probnymi pare razy i ladnie po okolo 6-8km na blacie pokazywal 90stopni-jak w b5 mi termostat nie domagal to i 20-30km moglem go rozgrzewac i mi nie pokazywal 90 na blacie-a na vagu 83-84stopnie.Musze jeszcze go pomierzyc vagiem-ale to dopiero w srode-jak wroce z pracy.Do tego logi statyczne i dynamiczne.Jak juz wspominam o tym to przy awxie jakie bloki logowac? To co przy kazdym tdiku - co jest w faqu?

Z drzwiami zczytam go dzisiaj drugi raz bo jeszcze nei kasowalem z tego bloku bledow-kasowalem z silnika i przy silniku ten sam blad sie powtarza-zerknolem na forum i ludziki wymieniali czujniki na nowki z aso-czym sie zainteresowac w takim przypadku ?Bez zmierzenia temp na vagu sie nie obedzie widze...

Opublikowano

Termostat mowisz-a nie czujnik temperatury do wymiany???

masz rację... G62 to czujnik temperatury...

to że masz 90st. na blacie o niczym nie świadczy...

i nie popełnij tego błędu co tu: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t47643.0.html;highlight=g62

kup w ASO... ale najpierw niech ktoś go sprawdzi

tu masz gdzie go znaleźć http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t43056.0.html;highlight=g62

Opublikowano
  • Autor

sprawdzilem dzisiaj i na blacie i vagiem i samochod ladnie sie rozgrzal do 89,2 stopnia.Czy nadal mam kupic ten czujnik???Skoro nagrzewa go to cos tym steruje cholerstwem wg wskazan czegos tam.Jutro dzwoniei zamawiam sobie ten czujnik w aso.Wymirnimy i sie obaczy[br]Dopisany: 06 Październik 2008, 01:16_________________________________________________Kupilem dzisiaj czujnik w aso vw - dostalem zielony z 4 nozkami - chcialem go zalozyc i za cholere nie moge znalezc tego czujnika-obejrzalem wszystko i ni chuchu nie ma go nigdzie;p

jutro porownam sobie z tym schematem

http://www.a4-klub.pl/smf/ajm_awx_avf_avb_lokalizacja_czujnikow_oraz_elementow_wykonawczych-t45015.0.html

czy to mozliwe zeby byl gdzies indziej niz na tym rysunku-a moze ja probuje go od gory znalezc a to trzeba od dolu? podpowiedzcie panowie

Opublikowano

Blad z czujnikiem jest tzw. "Intermittent", wiec ja bym nic nie ruszal. Wystarczy skasować błąd i monitorować od czasu do czasu czy sie nie zapisuje kolejny błąd w sterowniku. :hi: Pozostałe też raczej do wykasowania i zapomnienia :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Hmmm...chyba kolega ma racje-bo jak skasowalem dzisiaj to sie nie pojawil po przejadzce-a jak przy zakupie vagowalem to wyskoczyl mi ze 3 razy po skasowaniu (dzieki temu zbilem cene ostro:) - moze na darmo kupilem ten czujnik - na razie go zachowam i bede monitorowal sytuacje.Tym bardziej ze ni cholery nie moge zlookac gdzie ten czujnik jest.No nic ... obserwacji czas nadal...Dzieki za fachowe rady- w razie co to bede mial czujnik na pchniecie-ori kupilem w aso za 115pln - oddam za 100pln-nowka sztuka nie smigany.