Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Golf MK4 2.3 V5 problem z paskiem lub osprzetem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie. Mam problem z golfem 4ka, a konkretnie z osprzetem paska. Przy 9 na 10 uruchomien silnika wydaje przez sekunde, dwie piszczacy dzwiek, ktory nie powraca az do ponownego uruchomienia silnika. Podmienialem pasek i napinacz, ale sadze, ze problem lezy w sprzegielku alternatora lub kompresora (nie wiem jak pompa wspomagania). Nie chce wymieniac wszyskiego po kolei, bo luzow na rolkach nie ma, a inaczej nie wiem jak winowajce odnalezc przy -5 :facepalm: Spotkal sie ktos z takim przypadkiem? Wrzucilem film na yt:

https://www.youtube.com/watch?v=ho2e426_k90&feature=youtu.be

Z gory dzieki!

Edytowane przez OskiUK

Opublikowano

Ten krótki pisk przy uruchamianiu z 15-16sek i 21-22 sek moim zdaniem pochodzi z rozrusznika.

Miałem podobny problem w Octavii 1.8T.

Edytowane przez zibione

Opublikowano
  • Autor

Tak, wlasnie o ten pisk mi chodzi :( Doszla zatem 4ta rzecz do sprawdzenia.

Opublikowano

Łatwo sprawdzić czy to rozrusznik, zrzuć pasek osprzętu i wtedy odpal, zobaczysz wtedy czy piszczy czy nie. Nie pamiętam już dokładnie co tam było w tym rozruszniku - jakiś automat się blokował czy coś. W każdym bądź radzie oddałem do speca wymontowany rozrusznik i zapłaciłem jakieś 70PLN :)

Opublikowano
  • Autor

No tak, masz racje. Chyba za krotko sypiam lol. Nie odpalalem bez paska, nie wiem, jakos sie uparlem z tym sprzegielkiem[emoji57] [emoji85] Dzieki, niebawem sprobuje i poinformuje. Jesli to rozrusznik taniej bedzie mi go wymienic niz bawic sie w regeneracje. Uzywki od £30 z gwarancja;)

No ok, zrzucilem pasek i halas pozostal, wiec pozostaje rozrusznik. Zibione - dzieki Ci wielkie:) Zamiawiam starter i czekam na dostawe.

Opublikowano

spoko :)

Opublikowano
  • Autor

Strzal w dziesiatke Zibi :wink: Wymieniony rozrusznik i cisza jak makiem zasial, podziekowal bardzo :wink::kox: