Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

auto broker w Szczecinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy,

Planuję sprowadzić sobie B7 1.8T

W grę wchodzi skorzystanie z usług firmy brokerskiej.

W związku z tym mam pytanie do Was o opinie o firmie auto broker leśniewscy http://www.lesniewscy.eu/

W necie praktycznie nic na ich temat nie ma, a ja świata motoryzacyjnego w Zachodniopomorskiem nie znam, gdyż jestem z Łodzi.

pozdrawiam

Opublikowano

Nie wypowiem się na temat tego miejsca, ale jako mieszkaniec Szczecina podpowiem Ci że kupując aktualne i poprzednie Audi zdecydowałem się nie sprowadzać i nie kupować sprowadzanego - mimo, że wcześniejsze mimo że sprowadzone i raczej z wałem na liczniku co najmniej to sprawowały się dobrze.

- A3 przywiozłem z Łodzi, macie tam bardzo prężnie działającego dealera i sporo samochodów od pierwszego właściciela można u Was kupić na miejscu

- A4 przywiozłem z Katowic od 2-go właściciela, kupione pierwotnie w salonie w Poznaniu

Oba w nieco wyższej cenie niż sprowadzonego, ale za to z pewną i łatwą do sprawdzenia historią.

Zdaję sobie sprawę, że z dużym prawdopodobieństwem szukałem samochodu w innym pułapie cenowym jednak kiedy przyjdzie na zmianę A4 mogę Ciebie zapewnić, że znów będę szukał auta z polską historią - i zacznę od Łodzi :)

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedź i poradę. :thumbup1:

Przyznam, że nie pomyślałem o tym, by zapytać bezpośrednio dealera. Podjadę do nich w poniedziałek i porozmawiam.

Założony przeze mnie budżet to 40 tysięcy z opcją drobnej modyfikacji, jeśli zajdzie potrzeba.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Leśniewski- korzystałem z jego usług

- tanio nie jest na pewno

- bajera i chwyty marketingowe na wysokim poziomie- handlowcy 1 klasa

- 3 stopniowa weryfikacja, to trochę mydlenie oczu, generalnie lepiej sam sprawdz po numerze VIN

- zasięg po niemieckich terenach mają ok, na pewno coś znajdą dla Ciebie ale poprzeczkę stawiaj wysoko w końcu za coś płacisz

- gwarancja to totalna lipa, będą Cię zbywać i bajki opowiadać byle sprawę od siebie oddalić więc na to nie licz

- są mili i uprzejmi dopóki nie dostaną pieniędzy, pózniej już kto inny jest priorytetowym klientem

- musisz ich cisnąć i nie dać sobie bajek opowiadać

- czy warto? z auta jestem na razie zadowolony, jakie chciałem takie sprowadzili,ale nie wszystko było takie jak być powinno, pewne oszustwa były - ale to handel ''więc zawsze obiecują Ci więcej, niż inni mogą Ci dać"

- generalnie nie możesz dać sobie oczu mydlić, wszystko sprawdzać i ze wszystkiego rozliczać

- jak masz dużo wolengo czasu to napewno zrobisz to samemu i znacznie taniej, ale nie tak szybko

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wszystkie opinie.

Zdecydowałem się jednak szukać samemu. Trochę czasu faktycznie to zajęło, ale wczoraj przyprowadziłem B7 taką, jaką chciałem.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witamy wszystkich forumowiczów.

Pojawiliśmy się w Waszym temacie i czujemy się trochę "wywołani do tablicy".

Jeżeli chodzi o porównanie sprzedaży w Niemczech i Polsce radykalnie różna jest podaż aut używanych. Jako przykład niech posłuży link:

Statystyka marcowej sprzedaży Audi w Niemczech to: 24 701

W analogicznym okresie w Polsce zarejestrowanych zostało: 1 393

Ocenę i interpretacje tej statystyki pozostawiamy oczywiście Wam. Jest to przykład reprezentatywny - w sieci można odnaleźć bardziej szczegółowe

zestawienia które niestety w proporcjach potwierdzają powyższe.

Jeżeli chodzi o naszą firmę auta które są za naszym pośrednictwem sprowadzane potwierdzamy w serwisach

-dzwonimy do "wpisów" które są w książce celem sprawdzenia. Podczas oględzin

na miejscu wykonujemy oczywiście jazdę próbną pomiary lakieru itd. Jeżeli chodzi

o koszt to bardzo często nasza prowizja równoważy się wobec tego co w Państwa

imieniu uda się wytargować ze sprzedawcą. Posiadamy status firmy w Niemczech

doświadczenie handlowe oraz osoby które władają językiem niemieckim w takim samym stopniu jak polskim

co znacznie ułatwia negocjacje. Prawdą jest iż auta są w nieco wyższych cenach

niż na rynku lokalnym - musimy jednak brać pod uwagę iż z jakiegoś powodu

cała Europa jeździ po auta do naszych zachodnich sąsiadów nie zaś zaopatruje się u nas. Ten temat zostawiamy pod rozwagę - można się tu spierać i bardzo szeroko rozwodzić.

Jeżeli chodzi o kwestie gwarancyjne to zdarzają się one sporadycznie -

zawsze staramy się sprowadzić auto w taki sposób aby nie sprawiało

problemów niemniej jednak jeśli takowe się pojawią niejednokrotnie

zdarzyło nam się pomagać nawet w większym stopniu niż przewiduje to

nasza gwarancja.

Jeżeli forumowicz o nicku Stasiek ma w sprawie usługi uwagi oczywiście

prosimy o kontakt. Chętnie odniesiemy się do konkretnej sytuacji - gwarancje

są w naszej firmie rozpatrywane indywidualne.

Jeżeli macie Państwo pytania co do istoty naszej usługi bądź wątpliwości

prosimy o wiadomość.

Pozdrawiamy