Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Wymiana wałka rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj mój samochodzik przeszedł wymianę jednego z pomopwtryskiwaczy :( (MEGACAR WAWA SUPER!!!!) i w trakcie wymiany panowie stwierdzili, że mam bardzo zjechany wałek rozrządu. Po wycenie wg cen częsci z ASO wraz ze "szklankami" całość opiewała na okrągłą sumkę 2400 PLN za same części!! Po sprawdzeniu alternatyw cena ta została zredukowana do 1200 PLN - części używane ale w dobrym stanie.

Pytanie - czy wymiana wałka rozrządu jest konieczna? I jeżeli tak to czy inwestować w częsci nowe (czy oryginalne), czy pokusić się o używane?

Pozdrawiam,

Rafał

Opublikowano

najlepiej nowe i oryginalne .. a co do sameo walka .. na jakim oleju jezdzisz ?

Opublikowano

Jeżeli wałek jest wytarty to wiadomo że wymiana jest konieczna. Natomiast jeżeli chodzi o używane części to ja bym osobiście sprawdził ile kosztują nowe zamienniki :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Castrol EDGE. Problem może polegać na tym że kupując autko rok temu miało nabite 180.000 i tutaj nie jestem w stanie powiedzieć jak poprzedni właściciel się z nim obchodził. Ja oczywiście po zakupie od razu zrobiłem rozrząd/wymiana oleju itp. W takim zestawieniu przejechałem około 15.000 ...[br]Dopisany: 07 Październik 2008, 19:45_________________________________________________

Jeżeli wałek jest wytarty to wiadomo że wymiana jest konieczna. Natomiast jeżeli chodzi o używane części to ja bym osobiście sprawdził ile kosztują nowe zamienniki :chytry:

Z tego co mi powiedzieli panowie w warsztacie nie ma możliwości zakupienia zamiennika do tego modelu...

Opublikowano

Sprawdz sobie sam polegać nie można zawsze na warsztatach :cool1:[br]Dopisany: 07 Październik 2008, 19:51_________________________________________________tu jest wałek http://www.moto.allegro.pl/item444394164_walek_rozrzadu_audi_vw_seat_skoda_1_9_tdi_pompo.html

Opublikowano

jak wałek jest taki sam jak awx to mam na sprzedaż..