Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szybkość nagrzewania silnika 1.6 do 90* C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie jakoś 3-4 km i 90 na blacie jak otwarty to górny i dolny wąż będzie mieć taką samą temperaturę

Przecież chłodnica chłodzi, w zimę tym bardziej chłodzi więc jak mogą mieć taką sama temp. ;) Jeżeli chłodnica jest drożna dolny wąż będzie ledwo ciepły, o ile w ogóle.
Sama z siebie nie chłodzi gdy auto stoi po jeździe owszem pęd wiatru wychladza na tyle ze są różnice temperatury chyba ze komuś wiatrak nap. Cały czas na max obrotach
Opublikowano
  • Autor

Panowie, kupiłem termostat Wahlera i chciałem go sprawdzić czy działa, zagotowałem wodę w czajniku do wrzenia wrzuciłem termostat w szklankę zalałem wodą i nic nawet nie drgnął... Jakiś inny sposób na sprawdzenie termostatu? Nie mierzyłem temp. wody nie miałem czym. Ale powinna mieć 100 C...

Opublikowano

Panowie, kupiłem termostat Wahlera i chciałem go sprawdzić czy działa, zagotowałem wodę w czajniku do wrzenia wrzuciłem termostat w szklankę zalałem wodą i nic nawet nie drgnął... Jakiś inny sposób na sprawdzenie termostatu? Nie mierzyłem temp. wody nie miałem czym. Ale powinna mieć 100 C...

Z tego co pamiętam termostat gotujesz we wodzie i obserwujesz czy zaczyna się otwierac a nie wrzucasz go na gorącą "100"
Opublikowano

U mnie jakoś 3-4 km i 90 na blacie jak otwarty to górny i dolny wąż będzie mieć taką samą temperaturę

Przecież chłodnica chłodzi, w zimę tym bardziej chłodzi więc jak mogą mieć taką sama temp. ;) Jeżeli chłodnica jest drożna dolny wąż będzie ledwo ciepły, o ile w ogóle.
Sama z siebie nie chłodzi gdy auto stoi po jeździe owszem pęd wiatru wychladza na tyle ze są różnice temperatury chyba ze komuś wiatrak nap. Cały czas na max obrotach

Oczywiście, że "sama z siebie" chłodzi, przecież to wymiennik ciepła jest. Po to chłodnica ma radiator aby oddawał ciepło.

Opublikowano
  • Autor

Wracając do tematu, termostat zmieniony , auto rozgrzewa sie moment po 3-4 km już 90C , przy dużej prędkości 150 km/h stoi twardo na 90C także problem ze spadkiem temp podczas dużej prędkości też wyeliminowany . Dzięki wszystkim za pomoc :)