Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Po spotkaniu ze zwierzakiem-ocena szkody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrócilem wlasnie z lotniska a w drodze na lotnisko na drodze szybkiego ruchu prosto pod moje auto przy 120km/h wskoczyl kot lub lis.Uszkodzenia jakie stwierdzilem na teraz to wszystkie kratki zderzaka do wymiany,zostala tylko jedna ale uszkodzona jest,dolna dokladka zderzaka do wymiany,uszkodzona oslona przykrecona od spodu do dokladki zderzaka i najgorsze -powginana chlodnica pierwsza od przodu auta.Teraz nie wiem jaka to jest chlodnica?Z klimy ?Intercooler?wody?Jaki jest koszt takiej chlodnicy?

Opublikowano

Od klimatyzacji :) od 200 -450 zł [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 09:39_________________________________________________Kup nową

http://www.motoallegro.pl/item447937434_chlodnica_klimatyzacji_audi_a4_8e0_2001_nowa.html

Opublikowano
  • Autor

Od klimatyzacji :) od 200 -450 zł [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 09:39_________________________________________________Kup nową

http://www.motoallegro.pl/item447937434_chlodnica_klimatyzacji_audi_a4_8e0_2001_nowa.html

dzieki.Wiec gdzie sie znajduje icek ?Zaloze dokladke od s line tylko chcialbym wiedziec jak wyglada sprawa z kratkami.Te po bokach sa inne a czy srodkowa pod tablica rej.tez?Chalogeny tez sa inne?Jakie sa ceny a w aso kratek i chalogenow do zderzaka s -line ?

Opublikowano

Wszystkie kratki są inne,Halogeny są takie same :) boczne kratki ok 70 zł 1 szt środek zapewne ok 300 zł

Opublikowano

Wiec gdzie sie znajduje icek?

W nadkolu. Nie pamiętam po której stronie w 1.9 tdi :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki koledzy :) nie wiem jak sprawdzic czy chlodnica klimy jest uszkodzona czy nie bo te ze jest powginana chyba nie musi oznaczac ze jest uszkodzona tzn nieszczelna.W celu sprawdzenia mam wlaczyc klime i patrzec co sie dzieje czy lepiej gdzies z tym pojechac gdzie zajmuja sie klima ?

Opublikowano

jedz na sprawdzenie szczelnosci ukladu bo mozesz miec np. maly wyciek i sam tego nie zauwazysz, jesli chlodnica jest wygieta to rzeczywiscie nie swiadczy o tym ze jest nieszczelna, moze wystarczy ja naprostowac albo zostawic tak jak jest jesli tego nie widac. Jesli wyjdzie ze uklad jest nieszczelny i wina tego jest nieszczelna chlodnica to pierw jedz z nią do kogos kto zajmuje sie spawaniem aluminium i naprawą chlodnic, prawdopodobnie uszkodzeń nie masz duzych wiec wydaje mi sie ze bez problemu by ci to załatał za pare groszy - ja w swojej starej a4 zaplacilem chyba 30 zl , koles jeszcze czyms pozniej maźnął na czarno i nie widac bylo wogole. Problem jest jesli ktores zeberko jest nieszczelne - tego juz sie nie da naprawic , ale mozna takie uszkodzone zeberko odciac od reszty o ile dobrze pamietam, tak ze szkoda kupowac nowa i wywalac 400zl jak mozna to zrobic za pare groszy.

ICek jest po lewej str., miedzy zderzakiem a nadkolem

Opublikowano
  • Autor

jedz na sprawdzenie szczelnosci ukladu bo mozesz miec np. maly wyciek i sam tego nie zauwazysz, jesli chlodnica jest wygieta to rzeczywiscie nie swiadczy o tym ze jest nieszczelna, moze wystarczy ja naprostowac albo zostawic tak jak jest jesli tego nie widac. Jesli wyjdzie ze uklad jest nieszczelny i wina tego jest nieszczelna chlodnica to pierw jedz z nią do kogos kto zajmuje sie spawaniem aluminium i naprawą chlodnic, prawdopodobnie uszkodzeń nie masz duzych wiec wydaje mi sie ze bez problemu by ci to załatał za pare groszy - ja w swojej starej a4 zaplacilem chyba 30 zl , koles jeszcze czyms pozniej maźnął na czarno i nie widac bylo wogole. Problem jest jesli ktores zeberko jest nieszczelne - tego juz sie nie da naprawic , ale mozna takie uszkodzone zeberko odciac od reszty o ile dobrze pamietam, tak ze szkoda kupowac nowa i wywalac 400zl jak mozna to zrobic za pare groszy.

ICek jest po lewej str., miedzy zderzakiem a nadkolem

:) podejzewam ze kupie nowa chlodnice za kase z casco bo łatac mozna i bedzie tanio ale nie bedzie to tak pewne jak nowa chlodnica

Opublikowano

Najprostrzym sposobem sprawdzenia czy gaz nie wyciekł z klimy jest jej załączenie. klima nie załączy się bez gazu,nie bedzie chłodzić i bedzie cały czas świecić się kontrolka trybu ECON.

Opublikowano

aa no to jak masz caso to inna sprawa :) w takim wypadku to kupuj nowa :)

Opublikowano
  • Autor

aa no to jak masz caso to inna sprawa :) w takim wypadku to kupuj nowa :)

musza tylko znalesc jakas pewną nową - w serwisie chca za taka 1,3 tys a na allegro ktora pokazal mi Wąski facet chce 200 zl :mysli:

Opublikowano

kup zamiennik najlepiej w jakims sklepie motoryzacyjnym tak ze bys sprawdzil czy sa takie same bo z tego co wiem to np. do b5 sa 2rodzaje do 1,9 tdi a jak jest w b6 to nie wiem, jesli chodzi o jakosc zaminnikow chlodnic to nie odbiegaja one od oryginalu i naprawde mozna to smial brac ja juz kilka razy takie zakladalem i zero zastrzezen. Lepiej wziasc nowy zamiennik jak stary oryginal, takie moje zdanie, a i masz gwaracje : :naughty: dodatkowy plus :)

Opublikowano
  • Autor

kup zamiennik najlepiej w jakims sklepie motoryzacyjnym tak ze bys sprawdzil czy sa takie same bo z tego co wiem to np. do b5 sa 2rodzaje do 1,9 tdi a jak jest w b6 to nie wiem, jesli chodzi o jakosc zaminnikow chlodnic to nie odbiegaja one od oryginalu i naprawde mozna to smial brac ja juz kilka razy takie zakladalem i zero zastrzezen. Lepiej wziasc nowy zamiennik jak stary oryginal, takie moje zdanie, a i masz gwaracje : :naughty: dodatkowy plus :)

poszukam czegos na alledrogo moze akurat trafie.Do wymiany tej chlodnicy trzeba sciagac zderzak ?Bede go napewno sciagal wiec moze bylbym w stanie sobie ja sam wymienic a potem tylko podjechac gdzies gdzie i nabija gaz do niej ? A no i koledzy majacy b6 jak to jest w koncu ? Jest jakas chodnica klimy dedykowana tylko do 1.9 tdi czy do wszystkich b6 jest taka sama?