OSA Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 posiadam a4 1.8 quattro ADR 96r. od jakiegoś czasu warjuje mi prędkościomierz wskazowka skacze i opada na zero za chwię jest dobrze a po chwili znowu zero i tak w kołko. na klimie jest to samo. gdy postoi z dzięsieć minut na parkingu to działa poprawnie . dzieję się to tylko jak samochód przejedzie sporo kilometrów czyli podejrzewam że przyczyną może byś temperatura. czy może być to brak masy ? a może padł czujnik w skrzyni ,raz go wyciągnąłem wyczyściłem kostkę ,myślałem że wszystko już ok ale niestety znów to samo. może jeszcze coś innego może być przyczyną? bo nie chcę kupować czujnika jeśli nie on tu nawala. może ktoś miał podobny problem ???? obrotomierz działa
Marcin_ Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 Witam Możesz kolego powiedziec czy poradziłeś sobie z tym nie działającym prędkościomierzem, bo ja mam to samo... Czyściłem juz kostkę, wymieniłem czujnik, miałęm rozebrane zegary i nic nie pomogło...proszę o odpowiedź
OSA Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Opublikowano 6 Marca 2009 ja wymieniłem czujnik i jest ok i sprawdź przewody od czujnika. i rozbierz kostkę bo tam też lubią się przetrzeć
Gość maniutek71 Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 Witam, ja mam tez problem z licznikiem, juz bylem u kilku magikow i tylko wzięli kase a prędkościomierz jak stał tak stoi. Licznik mam sprawny a ze skrzyni wychodzi sygnał prędkości, już nie wiem co jest nie halo, ostatni magik mi powiedział że trzeba szukać w instalacji bo musi być urwany kabelek międzi skrzynią a licznikem, sam już nie wiem.
OSA Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Opublikowano 19 Marca 2009 może to być przyczyna ale radziłbym podłaczyć pod vag powinie coś pokazać coś przy tej usterce
Gość maniutek71 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 podpinałem go pod vaga, niestety nie pokazuje żadnej przyczyny a licznik stoi, może ktoś wie który pin w sterowniku skrzyni jest od prędkości? to podłączę bezpośrednio ze skrzyni do licznika, dziekuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi