Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie sterownika centralnego zamka z pilotami - PYTANIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem sterownik centralnego zamka wraz z pilotami na allegro jakiś uniwersalny i mam pytanie, ponieważ posiadam Audi A4 B5 w sedanie z 1996 roku.

Moje pytanie brzmi, którym schematem podłączyć? Znalazłem instrukcje tutaj na forum pod adresem: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/

Na instrukcji producenta sterownika mam 3 schematy, zobaczcie zdjęcie: http://s10.ifotos.pl/img/IMAG0182j_wxanhrn.jpg

Który wykorzystać? I czy mogę podpiąć się pod te kable (oczywiście według schematu producenta), które opisał użytkownik w instrukcji, którą powyżej podałem w linku?

Pozdrawiam! :)

Edytowane przez MurzynDDZ

Opublikowano

Kolego z tego co pamiętam zamek w tym audi sterowany jest minusem,

można wpiąć się w słupku przy drzwiach kierowcy, nie pamietam jakie kable ale jak wezmiesz w reke miernik powinienes dojść które.

Lub bezpośrednio przy pompce CZ w bagażniku po prawej stronie. zasada podobna - miernik w dłoń :)

Działa napewno - mam podobny u siebie :)

Opublikowano
  • Autor

Kolego z tego co pamiętam zamek w tym audi sterowany jest minusem,

można wpiąć się w słupku przy drzwiach kierowcy, nie pamietam jakie kable ale jak wezmiesz w reke miernik powinienes dojść które.

Lub bezpośrednio przy pompce CZ w bagażniku po prawej stronie. zasada podobna - miernik w dłoń :)

Działa napewno - mam podobny u siebie :)

Dzięki wielkie, chodziło mi tylko o to, który schemat wykorzystać, podepnę schematem sterowania minusem. Dzisiaj będę próbował to zrobić, dam znać jak zrobię. :)

Opublikowano

taki watek jest juz na forum i to bardzo obszernie opisany ze zdjeciami i kolorami kabli wiec wystarczy poszukac

Opublikowano
  • Autor

Udało mi się podłączyć sterownik :) I działa bez zarzutu, sterowany jest minusem. Kierowałem się tą instrukcją http://a4-klub.pl/index.php?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/

Jedynie jeden kabel od awaryjnych w mojej wersji A4 B5 1.9 TDI 110 KM AFN zamiast czarno-popielatego (w linku powyżej) był czarno-biały, reszta taka sama.

Pozdrawiam! :)

Edytowane przez MurzynDDZ