Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak postojówek. Błedy vag: 01494 i 01498 BRAK komunikacji 19-canGATEWAY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Problem jak w tytule.
Wywaliło na vagu błędy 01494 i 01498 których nie da się osunąć. Postojówek brak. Napięcie na kostkach przy lampie "skaczące" 0,07V na chwilowo 9V.

Problem nie powstał samoistnie:) choć nie wiem czy to moja wina:) otóż przepalały mi się postoje h6w a to z jednej a to z drugiej strony raz na miesiąc albo rzadziej albo częściej. Żaróweczka ta tania nie jest a do tego kłopotliwa w wymianie zatem postanowiłem wymienić je na Ledy oczywiście takie które wykrywane byłyby przez kompa. i wszystko super: wymiana sprawdzenie lewa świeci prawa nie. zamiana bez różnicy. zakładałem też nowe h6w by sprawdzić czy aby led nie uszkodzony. Jeździłem tak nawet z dwa dni tzn ze świecącym lewym postojem a prawym nie ale nie dawało mi to spokoju. i zacząłem mierzyć napięcia najpierw w prawej lampie. zdziwiło mnie to skaczące napięcie i po wielu próbach wyjąłem lewą postojówkę - zmierzyłem i to samo a led świecił i błędu na liczniku nie pokazywało??? założyłem obie zwykłe h6w i zaświeciła prawa! wyjąłem mierzę i napięcie bez zmian. Włożyłem obie z powrotem i już nic się nie świeci:) wtedy dopiero podpiąłem kompa i vaga błędy wykryłem więc nie wiem czy wcześniej były oba znaczy z obu lamp czy może jak działała ta lewa przez jakiś czas to błąd dotyczył tylko prawej.

nie mogę skomunikować vagiem z 19 CAN GATEWAY. 4 próby i brak komunikacji.
nie mam pojęcia czy występowało to przed problemem z postojówkami bo nie sprawdzałem.
sprawdziłem na czterech różnych vagach i to samo. Po podpięciu do paska 1,9tdi avf 2002 komunikuje się bez problemu zatem kabel i oprogramowanie chyba dobre?

no może ktoś pomoże?
pozdro
Piotr

Opublikowano

nie mogę skomunikować vagiem z 19 CAN GATEWAY. 4 próby i brak komunikacji.

w B6 nie ma takiego sterownika .

Opublikowano

Jeżeli masz problem ze światłami to musisz się łączyć z modułem centralnej elektryki 09