wrobel166 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam posiadam audi a4 b7 2006r 2.0tdi, nie działa czujnik parkowania z tyłu kod błedu to 01549 wie ktoś co to może byc?
jarfab0511 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) 01549- napięcie zasilające czujnik systemu pomocy przy parkowaniu sprawdz bezpiecznik -okablowanie -napiecie do czujników podaj dokładniejszy bład to powiem ci ktory czujnik Edytowane 25 Lutego 2015 przez jarfab0511
adi220 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam Nie chcę zakładać nowego tematu a mam podobny problem z czujnikami parkowania. Po podłączeniu pod komputer pokazuje mi błędy : 2 DTCs Found: 01549 - Napiecie zasilania czujnikow zblizeniowych 009 - Open or Short to Ground 01549 - Shareware Version. To Decode all DTC's 002 - Please Register/Activate Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć czym jest to spowodowane i co powinienem zrobić, dodam że bezpiecznik jest ok, czujniki nie cykają przy odpaleniu, moduł wymieniłem, a po uruchomieniu wstecznego słychać długi sygnał i nic więcej.
silnik Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Sam doszedłem. Uszkodzone miałem 2 czujniki . Po wymianie wszystko wróciło do normy.
Krystian536 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Witam również mam problem z czujnikami parkowania, po załączeniu wstacznego słyszę 3 sekundowy jednostajny dźwięk i czujniki nie działają. Podpiąłem VCDS i pojawiły mi się takie błędy jak na zdjęciu, może ktoś podpowie mi który czujnik jest zepsuty. Z góry dziękuje
Krystian536 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Udało mi się naprawić, 2 czujnik od lewej strony był zepsuty. Moje pytanie uważam za zamknięte😁
Rekomendowane odpowiedzi