Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z oświetleniem kabiny +zamek pp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów .

Audi a4 b6 1.9 tdi 130km awx .Limuzyna 2001r

1.lampki zapalają się kiedy chcą .Nie raz długo nic , aż zapalą się ni z tego ni z owego . Dodam że czerwone podświetlanie lampek działa cały czas jak z przodu tak i z tyłu .Dodam że w bagażniku też się nie świeci . Na kompie jak otworze drzwi to pokazuje prawidłowo

2.zamykam z pilota prawe drzwi nie chcą sie zamknąć , albo nie chcą się otworzyć , a nie raz jest wszystko ok.kupiłem używany zamek i to samo . możliwe że drugi też jest zepsuty . Jak mogę to ewentualnie sprawdzić .

3.Od nie dawna pokazała mi się następna usterka w Radiu. jednego dnia wszystko było dobrze , a na drugi dzień chcę dać głośniej i nie idzie . włączę je gra normalnie daje głośniej pomału idzie , i nagle za charczy w lewym głośniku i zaczyna znów cicho albo w ogóle przestaje grać .

4.Po włączeniu świateł mijania prawy żarnik nie świeci . muszę wyłączyć i włączyć i tak na przemian aż zaskoczy . żarniki są nowe "Osram "Dodam że z lewej wymieniałem przetwornicę bo była spalona .

PROSZĘ KOLEGÓW O POMOC

Opublikowano

Jeżeli chodzi o drzwi, to sprawdz kable w gumowych łącznikach pomiędzy drzwiami a resztą budy. Na 99% masz popekane przewody. Żarniki zamioeń stronami, w ten sposób zweryfikujesz czy problem "pójdzie" za żarnikiem.

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdzę to , moduł komfortu nic tu do tego nie ma ?

Opublikowano

Moduł też bierze udział w zapalaniu itp, ale z doświadczenia wiem, że najcześciej pękaja kable od otwierania/zamykania drzwi. Sprawdzenie wszystkich drzwi nie zajmie Ci więcej niż 10 min. Otwierasz szeroko drzwi i odczepiasz gumową harmonijke od strony pojazdu. Wiązkę można lekko wyciągnąc i sprawdzić czy w miejscu zgięcia przewody są całe.

Opublikowano
  • Autor

to w takim układzie radio też może szwankować .jak w drzwiach jest kabel popękany

Opublikowano

Radio to inna sprawa, pisałem tylko o drzwiach i problemem z zamkiem. Masz ori radio? JAk tak to podaj podaj model, w radiach chorus był problem z procesorem i objawy sa takie jak Ty podałeś. Pomaga wymiana procka.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak ja posiadam oryginalne radio "CONCERT"

Witam Panów .

Audi a4 b6 1.9 tdi 130km awx .Limuzyna 2001r

1.lampki zapalają się kiedy chcą .Nie raz długo nic , aż zapalą się ni z tego ni z owego . Dodam że czerwone podświetlanie lampek działa cały czas jak z przodu tak i z tyłu .Dodam że w bagażniku też się nie świeci . Na kompie jak otworze drzwi to pokazuje prawidłowo

2.zamykam z pilota prawe drzwi nie chcą sie zamknąć , albo nie chcą się otworzyć , a nie raz jest wszystko ok.kupiłem używany zamek i to samo . możliwe że drugi też jest zepsuty . Jak mogę to ewentualnie sprawdzić .

3.Od nie dawna pokazała mi się następna usterka w Radiu. jednego dnia wszystko było dobrze , a na drugi dzień chcę dać głośniej i nie idzie . włączę je gra normalnie daje głośniej pomału idzie , i nagle za charczy w lewym głośniku i zaczyna znów cicho albo w ogóle przestaje grać .

4.Po włączeniu świateł mijania prawy żarnik nie świeci . muszę wyłączyć i włączyć i tak na przemian aż zaskoczy . żarniki są nowe "Osram "Dodam że z lewej wymieniałem przetwornicę bo była spalona .

PROSZĘ KOLEGÓW O POMOC

Witam a więc tak . Za problem z zamkiem i światłem w kabinie odpowiadał Stycznik w module komfortu .Elektryk wy lutował i przylutował jakiś inny i wszystko fajnie działa

Problem z radiem był taki że kable były uszkodzone w drzwiach izolacja załatwiła sprawę

A co do świateł to jest zepsuta wtyczka od żarnika był słaby styk i się przypaliła