Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szukam Elektryka/Elektronika - popsuty licznik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może ktoś mi polecić kogoś w TRÓJMIEŚCIE, kto się zajmuje diagnostyką liczników, prawdopodobnie problem z magistralą CAN.

Licznik mi zwariował i nie bardzo wiem co jest grane, rozprułem całe auto, sprawdziłem wszystkie kostki,przekaźniki i już zrezygnowałem. podejrzenia padły na licznik niestety. proszę o szybką odpowiedź.

z góry dzięki.

Opublikowano

Jakie masz objawy, co się dzieje?

Opublikowano
  • Autor

problem zaczął się od tego że wariował prędkościomierz i wskazówka paliwa (czyli prawa strona zegarów) pomyślałem ze może kostka gdzieś zasniedziała się bądź wypięła. wymontowałem ale wszystko było jak należy. po zamontowaniu z powrotem zaczęły się problemy jeszcze większe. przestał działać obrotomierz i pozapalały się kontrolki oleju i esp. zwariował. zgasło podświetlenie kokpitu (radio, klimatyzacja). sprawdziłem całą elektrykę i nic nie znalazłem. pozostał mi licznik w którym podobno znajduje się całe zarządzanie elektryką. macie jakieś inne pomysły może? na forum wszystko co opisałem kończy się na tym że oczyszczają kostki i jest ok. u mnie to nie pomogło. wymieniłem akumulator bo podobno tez moze robić zamieszanie ale nie pomogło.

Opublikowano

Musisz rozebrać licznik i sprawdzić na płycie czy nie ma zimnych lutów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

już się spec tym zajmuje.. dzieki.

Panowie!!! Kontynuacja. Odebrałem licznik od speca i zamontowałem. Audi odpaliło, wyjechałem z warsztatu, ale jak chciałem odpalić drugi raz to zapalił mi się IMMO na zegarze i samochód nie reaguje. Ktoś ma jakiś pomysł? trzeba kodować od początku kluczyk z IMMO w liczniku? Proszę o pomoc!