Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprężyny obniżające, pomoc w wyborze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy jako że idzie wiosna i wjeżdża nowe koło, potrzebuje też i sprężyn niższych. aktualnie mam 1be. znalazłem na olx takie sprężynyhttp://olx.pl/oferta/sprezyny-sportowe-audi-a4-b5-CID5-ID8wPTt.htmljeździły w b5 sedan 1.9tdi. i mam pytanie czy podejdą do mojego 1.8t? tzn chodzi mi o to czy siądą te 35mm czy może mniej ze względu na to że są do diesla? jak przeglądałem oferty nowych springów to niby do 1.8t a 1.9tdi były te same. po kolorze stwierdzam że to vogtland, czy się mylę?

up

proszę o szybką pomoc, mam do kupienia takie sprężyny http://apshop.pl/pl/11-sprężyny-obniżające-ap?filter=true&brand=582&model=2379&type=2380&engine=2387.są to sprężyny do 2.4 a u mnie siedzi 1.8t automat. sprzedający twierdzi że podejdą bez problemu i wszystko dobrze siądzie, a mi się jednak wydaje że nie będzie dobrze. co o tym myślicie?

Edytowane przez robitl

Opublikowano

Myślę, że nie siądzie na pewno jak w 2.4.

Opublikowano

Na 100% siądzie mniej niż w 2.4. Nie wiem o ile 0.5 do 1cm.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

2.4 to jednak v6 i inna waga...

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie ale będzie pewnie ok 40kg różnicy względem 1.8t

Opublikowano
  • Autor

2.4 to jednak v6 i inna waga...

no dokładnie tak samo myślę, ale jak w tym sklepie co podesłałem jest napisane:

max.nacisk VA: 976 - 1070 KG max.nacisk HA: - 1010 KG

ja sprawdzałem u siebie na tabliczce w komorze silnika to jest: 1- 1010, 2-1000. czyli teoretycznie mogły by do mnie pasować. chodzi o to że mam 1be więc już i tak -20mm więc oczekuję że siądą jeszcze z 10mm, myślicie że da radę?

Opublikowano

Nie rozumiesz kwestii. Pasować będzie bez problemów ale co z tego , że producent dał tak wielkie widełki skoro między 970kg a 1070kg będzie taka różnica w obniżeniu, że masakra. Możesz je nawet do stara wstawić tylko siadzie jeszcze bardziej.

Ten zawias to 40/30. Według mnie powinien siąść równo na 30/30 przy Twoim silniku. Tylko jaki jest sens ładować 30/30 od AP skoro masz sprawdzonego i wygodnego pro kita lub vogtlanda 35/35. Jaki masz budżet?

Opublikowano
  • Autor

no tak tylko że mam do kupienia te sprężyny w cenie 250zł w idealnym stanie. cena aż tak nie gra roli ale wiadomo że lepiej coś zaoszczędzić, koło jakie będzie to prawdopodobnie 215/50/17 lub 225/45 więc gleby jakieś strasznej nie potrzebuje bo chce zachować komfort ale wiadomo że przyda się parę mm niżej.

Opublikowano

Nie zapominajcie koledzy, że te 1.8T jest sprzęgnięte z automatem. Weź rzuć okiem do bagażnika na wlepkę i będzie wszystko jasne. Masz na pewno wyższą kategorię wagową niż 1.8T w manualu.

Opublikowano

Toć pisał, że już sprawdzał i ma 1010kg

Opublikowano
  • Autor

Masz na pewno wyższą kategorię wagową niż 1.8T w manualu.

a ma ktoś możliwość spr. albo wie jak wygląda sytuacja w aucie z manualem? bo może akurat klima i automat wpłyną jakoś na to że siądzie przód -35 a tył 30 i było by ok w miarę.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

Toć i 30/30 będzie w miarę. Ja mam 1.8 zwykłe w manualu i wagę 970kg

Opublikowano
  • Autor

zdecydowałem że zabieram te sprężyny bo za 250zł to ciężko znaleźć coś lepszego a i wiosna już prawie przybyła więc czasu coraz mniej. jak coś będzie nie tak to wtedy będę się martwił. a jakby coś to można taką sprężynę uciąć troszkę jakby za wysoko siedziało?

Opublikowano

"Toć" kolego Mesiah mi chodziło o kategorie wagową z wlepki np u mnie z silnikiem 1.9 avg mam 0JG. Sprawdzałem koledze w innym temacie ostatnio i w 1.8t z automatem miał wysoką kategorie bo 0JJ wiec wydaje mi się, że sprężyna z V6 dobrze siądzie w 1.8t z automatem. Ale niech sie może ktoś jeszcze wypowie??

Opublikowano

Tu nie ma po co tego ciągnąć. Zestaw jest 35/30. Przecież jak siądzie mu to 30/30 czy 33/30 to co za różnica? I tak będzie koza :grin: Jak chce poprawić fabrykę o 1cm i mu to pasuje niech kupuje.

Do założyciela tematu. Kolego zanim włożyłem gwint do siebie przerobiłem z 5 może 6 zestawów sprężyn i kitów. W ogóle powyżej eibacha sportline 45/40 żadnego obniżenia praktycznie nie widać względem 1be wiec szkoda sobie głowę zawracać. Z 20/20 na 30/30 to żaden progres. Eibacha sportline idzie kupić za 250-300zł w bdb stanie. On obniża dokładnie o 45-50/40-45 i coś tam komfortu jeszcze zostawia.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

On obniża dokładnie o 45-50/40-45 i coś tam komfortu jeszcze zostawia.
tzn tym samochodem jeździ przeważnie moja narzeczona i dlatego muszą być koła 17 i nie za nisko. więc myślę że te 30 lub 35 będzie ok. nie chce tez za dużo w niego inwestować bo jakbym miał już w coś pakować to walał bym s4 b5 kupić, bo moja z przednim napędem i automatem nie daje za wiele możliwości :facepalm: dzięki za pomoc :)
Opublikowano

W takim układzie łykaj te AP