Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprężyny z Passat B5 FL do A4 B5 LIFT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie czy sprężyny z passata B5 FL sedan podejdą do Audi A4 B5 LIFT sedan (2000r,)?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przód tak tył nie. Tylne zawiasy kompletnie się różnią. W pasku B5 masz zawias z tyłu jak w A6.

Opublikowano
  • Autor

No to szkoda, miałem okazję kupić springi z passka :( Szukam dalej.. Dzięki! :hi:

EDIT:

Będą jakieś konsekwencje jak założę do swojego 1.9 amory i springi z 6. cylindrówki? Będzie to w ogóle pasowało?

Edytowane przez sk8rudex

Opublikowano

Będzie pasowało ale diesel będzie stał wyżej niż vałka na tych samych springach (inna waga).

Opublikowano
  • Autor

no właśnie czytam, że mają nacisk 1120 i 1020 (te do vałki). Nie będzie mi przód stał wyżej od tyłu?

To są te springi co podkreśliłem na obrazku. Czyli jeżeli one są -40 to siądzie gdzieś -30?

c1d2c42ffd24.png

Edytowane przez sk8rudex

Opublikowano

Trudno powiedzieć. Zależy jak stała vałka. Jak w niej przód stał niżej niż tył to u Ciebie będzie na równo

Opublikowano

Wiem co to za zestaw. Kilka osób o niego pytało i suma sumarum odpuszczało sobie po telefonie do właściciela. Podobne nie za przyjemny koleś.

U Ciebie ten kit siądzie więcej niż -30. może i nawet te -40 ale prędzej z 35.

Opublikowano
  • Autor

No chcę max -40 obniżyć.. Optymalnie będzie -35.. i Co radzisz? Od 2 tyg. szukam czegoś godnego założenia i nic nie ma do b5 :( jak już to passek albo mtsy.. Też juz zaczynam myśleć czy nie kupić kitu mts :(

Opublikowano

Nawet nie zaczynaj myśleć o MTS.

Opublikowano
  • Autor

No a te vogtlandy? Też nie lubie nabijać kabzy gburom, ale jak są w porządku? Brać nie brać tego kita?

Opublikowano

Ten kit to żadna rewelacja a cena też nie okazyjna. Nie mogę jednoznacznie Ci go polecić bo jak auto siądzie jak motorówka to będziesz miał do mnie pretensje.

Opublikowano
  • Autor

Oki to szukam dalej. Mam jeszcze pytanie bo z tyłu mam w miarę nowe amory kayaby (nie cały rok mają). Przód do wymiany się zbliża. Jak kupię springi do -40 to mogę te kayaby zostawić? a z przodu wziąłbym te

http://allegro.pl/sachs-amortyzatory-przod-passat-b5-audi-a4-a6-org-i5089099240.html

Czy szukać czegoś o skróconym skoku od razu? Nie ukrywam że do 500-600zł chciałbym się zamknąć z obniżeniem fury..

Edytowane przez sk8rudex

Opublikowano

Musisz szukać amorów o skróconym skoku. Te kyb dadzą rade jakiś czas ale w końcu wyleją.

Opublikowano
  • Autor

Mógłbyś coś polecić z budżetowej opcji? Bo jak nie znajdę kompletnego kitu używanego, a trafią się same springi eibach to kupił bym na początek sam przód.

Opublikowano

O ten kit Vogtland też pytałem - po pierwsze koleś tak jak mówicie mega nieprzyjemny, a po drugie wg mnie cena przesadzona. Szukaj szukaj, ja ostatnio wyrwałem cały kit KW na allegro, zadzwoniłem, chciałem więcej zdjęć, negocjowałem z handlarzem i wziąłem. Ten mój KW, który kupiłem jak i Vogtland już trochę wisiał/wisi na allegro i to jest też dobry argument w negocjowaniu ceny.

Jakby wyrwać tego Vogtlanda w dobrej cenie i dokupić do niego springi (obojętnie jakiej firmy) na przód -35mm przeznaczone do Twojego motoru, a tył zostawić taki jaki jest to miałbyś w sumie spoko zestawik, a na forum pojawiają się springi tylko na przód czy tylko na tył.

A za 500-600zł to nie kombinuj z amorami itd, tylko szukaj, czekaj i wyrwij kompletny markowy kit. Nie wiem co wpisujesz w wyszukiwarce na allegro, ale ja mogę powiedzieć, że wiara czasem nie wie co sprzedaje więc wpisywałem "amortyzatory a4 b5" i "sportowe a4 b5" i przeszukiwałem wszystkie wyniki. Sprawdzaj też na tablicy!

Edytowane przez Revor

Opublikowano

Tak czy inaczej mało tego jest a jak już coś markowego to rozłazi się w łapach. No ale z takim budżetem to tylko czekać.

Opublikowano
  • Autor

Wpisuje w wyszukiwarce konkretny model jakiego szukam... eibach b5, vogtland b5 itp itd :) Dobra będę szukał dalej.. Zależy mi na miękkich springach, aby zachować komfort.. Dlatego rozglądam się za eibachem i vogtlandem (wyczytałem, że miękkie). Od dwóch tyg. śledzę forum, olx i allegro.. Może w końcu moja cierpliwość zostanie wynagrodzona :)

Dziękuję Panowie za wszelkie informacje :hi:

Opublikowano

Zanim coś kupisz pochwal się na priv. Pozdro

Opublikowano

No i widzisz - wpisuj w wyszukiwarkę tak jak Ci napisałem bo mój kit KW nie był wymieniony z nazwy ani w tytule aukcji ani w opisie :)