Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Stuki podczas jazdy [FILM]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, uprzedzając spędziłem sporo czasu szukając odpowiedzi na mój problem sporo podobnych ale jednak nie do końca a mechanicy bez radni.... :facepalm:

Do rzeczy... Od jakiegoś czasu słyszę stuki z przodu auta jakby pod silnikiem początkowo wydawało się ze coś z zawieszeniem ale 2 razy byłem na szarpakach i zdecydowanie twierdzono zawieszenie w idealnym stanie... Niby możliwość przeguby ale stuki nie staja się szybsze czy wolniejsze przy prędkości, ani środek nie trzęsie, ani gałka biegów nie drży, więc wewnętrzny odpada? :mellow: . Przy skręcaniu jest cisza, żadnego stuku więc tym bardziej zewnętrzny... :kwasny: Jednak mechanicy mówią ze na pewno coś z napędem... Poduszki wszystkie dobre.

Nadmienię ze mam do zrobienia miedzy innymi wspomaganie które czasem po prostu przestaje funkcjonować i jak skręcę kierownicą tak jedzie. :facepalm: a jako bonus silnik olej bierze, ale nic z tego nie powinno powodować takich objawów.

Najciekawsze że im zimniej tym słabiej słychać... ale gdy cieplej się robi stuki są bardzo głośne

Tutaj filmik....

https://www.youtube.com/watch?v=2LRHJh5TUf0&feature=youtu.be

Zdarza się że wsiadam do auta i słyszę skrzypienie może jestem przewrażliwiony ale mam wrażenie ze jest to powiązane.... :eusathink: może jednak coś z zawieszeniem??? :confused4:

Edytowane przez wacula