Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysyłka kurierska komplet felg 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Do jakiej firmy kurierskiej, w jaki sposób zapakować komplet felg oraz ile by mnie to wyniosło wysłanie felg? Pierwszy raz będę wysyłał i nie wiem co i jak

Opublikowano

ja pakuję po dwie sztuki, internetowy kurier online 2 x 17zł bez pobrania a z pobraniem to 1x 17zł i 1x 22zł. Felgi stalowe łącze szarą taśmą dwie za rant kilka razy i jest już jedność, później kartony owijam i na końcu czarna folia z rolki. A aluminiowe tylko i wyłącznie w gruby karton przełożone szwamką lub kartonami dokładnie i taśma plus folia. Kartony odbieram w sklepie moto.

Opublikowano
  • Autor

Na 2 felgi alu dać dużo kartonu owijając + taśma + folia czarna, dobrze myślę?

Internetowy kurier online znaczy jak? Zamawiać przez neta i kurier przyjeżdża do mnie i mu płacę na miejscu czy jak?

Opublikowano

zrobić taką jakby rurkę z kremem, gdzie krem to felgi a rurka to opakowanie. między felgi przekładka żeby się nie porysowały. zapakuj to dokładnie i najlepiej owiń tekturą ze dwa razy a szczególnie na rantach, z uwzględnieniem opcji ostrożnie/szkło. zamawiasz kuriera i przyjeżdża ci do domu i odbiera paczkę, ty musisz wydrukować list przewozowy(ale nie wiem na 100%). ja zawsze wożę do oddziału paczki bo mam nie daleko. z doświadczenia wiem że kurierzy UPS najlepiej wywiązują się ze swoich obowiązków. zrób zdjęcie jak będziesz pakował felgi i przeczytaj koniecznie z 10/15 ostatnich postów w tym temacie bo tam właśnie koledzy mają problem z uszkodzonymi felgami prawdopodobnie przez kurierahttp://a4-klub.pl/index.php?/topic/176885-czytaj-to-zanim-cos-kupisz-na-forum-lista-nierzetelnych-sprzedawcow/page-67

Opublikowano

Wpiszesz w neta "kurier online", rejstrujesz się. Zamawiasz kuriera płacisz z góry przelewem, drukujesz list przewozowy od nich i naklejasz za pomocą taśmy na paczkę. (Wszystko jest na stronie opisane) Ogólnie paczkę im lepiej i grubiej spakujesz tym pewniej, że się nic nie uszkodzi. Ja korzystam z sendit.pl mają tam DPD i UPC.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki !

Opublikowano

Jak już wiesz o co chodzi, to powiem Tobie jeszcze, że DPD jest wybredne lepiej ciut drożej wziąźć UPS. Bardzo czepiają się wymiarów oraz zabierają tylko paczki kwadratowe i prostokątne tylko w kartonach!, a felgi najłatwiej owinąć w rulon, z oponami też robią problem. Taki mają regulamin ciężki. Oprócz listu drukujesz protokół odbioru x2 z Twojego e'maila. W ciągu 15min po przelewie masz list przewozowy.

Opublikowano
  • Autor

2 felgi bez opon 17" na jedną przesyłkę nie pobraniowa standard UPS do 30kg za 17zł x 2 wyjdzie mi 34 zł czy coś jeszcze będzie chciał jakiejś zapłaty?

Opublikowano

Nic, dziś zamawiasz jutro podjeżdza kurier skanuję list, podpisuje protokół i zabiera felgi. Mnie to nawet nie ma przy odbiorze, kurier sobie wchodzi na posesje i zabiera co trzeba (oczywiście to taka umowa z nim).

Opublikowano
  • Autor

A Ty zamawiałeś kuriera UPS poprzez allegro czy prosto z konta sendit.pl, bo ja sprzedałem przez allegro i tam jest też opcja zamawiania kuriera z senditu i nie wiem co wybrać, jutro będę pakował te felgi w karton, taśmę i folię stretch

Edytowane przez DiAMOND

Opublikowano

Jeżeli jest z allegro to oczywiście zamawiam przez allegro. Nie ma to żadnego znaczenia, po prostu jest szybciej.